12 september start valpreventietraining in Schagen

Uit de Landelijke Prevalentiemeting blijkt dat zowel in de verpleeghuissector als in de thuiszorg vallen meer voor komt. Gemiddeld vallen we een keer per jaar. Om vallen te helpen voorkomen, start Revalidatie- & Behandelcentrum Samen op maandag 12 september met een nieuwe reeks valpreventietrainingen in Schagen.

Judith Blank is fysiotherapeut bij Revalidatie & Behandelcentrum Samen: “Wij merken dat deelnemers na de training zeggen dat ze meer hebben geleerd dan ze vooraf hadden gedacht. Veel mensen denken dat ze alles weten, maar deze training is heel zinvol en maakt deelnemers na afloop bewuster in wat zij doen en hoe”.

De valpreventietraining wordt gegeven door een fysiotherapeut en ergotherapeut. De training is speciaal bedoeld voor mensen met een verhoogd risico om te vallen, bijvoorbeeld door evenwichtsproblemen, conditieverlies of slecht zien en zeer geschikt voor mensen die al eens gevallen zijn. Er wordt getraind op onder andere een hindernisbaan en dikke mat. Daarnaast wordt voorlichting gegeven over hoe een val voorkomen kan worden. De training bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten. Op 12 september van 14.00 tot 15.30 uur is de eerste bijeenkomst. Voor de groepstraining (6-12 deelnemers) wordt een eigen bedrage van € 54,95 gevraagd. Deze eigen bijdrage kan, afhankelijk van de verzekering, door de zorgverzekeraar worden vergoed.

Naast de groepstraining is een individuele valpreventietraining ook mogelijk. De individuele training is voor mensen voor wie het niet mogelijk is aan de groepstraining mee te doen. Deze training vindt bij voorkeur bij mensen thuis plaats.

Meer informatie en aanmelden training
Kijk voor meer informatie en aanmelding voor de training op www.woonzorggroepsamen.nl of neem contact op met Revalidatie- & Behandelcentrum Samen via telefoonnummer 0224-211 149 of behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl.

Over Revalidatie- & Behandelcentrum Samen
Revalidatie- en Behandelcentrum Samen is onderdeel van Woonzorggroep Samen. Het centrum richt zich specifiek op de oudere revalidant, die gevolgen ondervindt van een ziekte, aandoening of ongeval. In het bijzonder mensen met CVA, electief, trauma en amputatie.
Naast poliklinische behandelingen door onze fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten, kunnen mensen tijdelijk bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen verblijven om te revalideren. Het centrum is gevestigd in Schagen, maar behandelaren komen ook bij mensen thuis.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info