’t Zand gaat nog een keer voor glasvezel

Na het buitengebied en het Industrieterrein Kolksluis krijgen nu ook inwoners binnen de bebouwde kom van ’t Zand de gelegenheid om over te stappen naar glasvezel. In de eerste week van september ontvangen alle inwoners huis-aan-huis een informatiebrief hierover. Al bij 300 aanmeldingen vanuit de kern ‘t Zand gaat Kabeltex glasvezel in het dorp aanleggen. Wachten tot andere dorpen in de gemeente Schagen een bepaald aantal inschrijvingen behalen voordat er aangelegd wordt hoeft niet meer. Dus kom op, schrijf u in voor glasvezel in de kern van ’t Zand!

Net als in 2017 wordt deze actie gehouden door: handbalvereniging Geel-Zwart, voetbalvereniging Geel-Zwart ’30, Stichting Behoud Korenmolen van Zeeman (Molen De Hoop ‘t Zand), Dorpsraad ’t Zand, Zakenclub ’t Zand en Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten ’t Zand en omstreken. En natuurlijk met steun van Kabeltex en Beemster Schagen. Allen dragen zij ’t Zand een warm en toekomstbestendig hart toe.

Waarom glasvezel?

U bent hoogstwaarschijnlijk tevreden met het kabelinternet dat Ziggo u biedt. Voor nu is dit ook prima. Voor de toekomst is dit een ander verhaal. Steeds meer apparaten in uw huis gaan gebruik maken van internet. Ook gaan we steeds meer en grotere bestanden naar elkaar versturen. Het kabelinternet is hier minder geschikt voor. Van belang is dus een stabiel en snel internet dat toekomstbestendig is. Dat bereiken we met glasvezel.

Daarnaast heeft Ziggo een monopolie positie op het kabelinternet in ’t Zand en omgeving. Dat is voor ons als consument nadelig. Ziggo verhoogt hun prijzen namelijk ieder jaar ongevraagd en daar kun je als consument niets tegenin brengen. Kabeltex wordt eigenaar van de glasvezelkabel. Het eerste jaar bieden zij ook het internet dat daarvan af komt aan u aan. Na één jaar mogen ook andere aanbieders internet via deze glasvezelkabel aan u aanbieden. Het staat u dan vrij om over te stappen. Dit betekent gezonde concurrentie en daardoor een betere prijs voor u als consument.

Hoe meld ik mij aan?

Bij de informatiebrief ontvangt u ook een folder van Kabeltex. Daarin kunt u zien welk abonnement het beste bij u past. Maak uw keuze en vul het inschrijfformulier in dat ook is bijgevoegd bij de informatiebrief. Dit formulier wordt weer bij u opgehaald in de week van 16-22 september 2019, maar u mag het formulier ook inleveren voor 1 oktober 2019 op de adressen genoemd onderaan het inschrijfformulier.

 

Vragen of meer informatie?

Op de websites van de drie verenigingen vindt u een lijst met veel gestelde vragen, bijvoorbeeld over het meenemen van uw telefoonnummer, een vergelijking qua abonnement tussen Kabeltex en Ziggo en over het meenemen van uw e-mailadres. Kijk op:

Wordt uw vraag op een van deze websites niet beantwoord? Kijk dan op https://noordkop.kabeltex.nl of stel uw vragen aan de volgende personen van de betrokken verenigingen en stichtingen (Paul Baltus, Klaas van Diepen, Cock Tuin, Noortje Slot, Adriaan Jongejan). Ook kunt u voor vragen terecht bij Cor Posthumus van Beemster Schagen via telefoonnummer 0224-213227 of mailen via glasvezel@beemsterschagen.nl.

Download hier de brief en het formulier:  Brief + inschrijfformulier glasvezel Kabeltex

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info