14de materialen- en Dienstenveiling

Op zaterdagavond 9 november 2019 zal de 14de materialen- en Dienstenveiling van de Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten ’t Zand en Omstreken wederom plaats vinden. Met ingang van heden is deze omgedoopt tot ‘Dorpsveiling’, temeer omdat het hele dorp er bij betrokken is en de revenuen van de veiling rechtstreeks weer het dorp invloeien.

Deze keer in samenwerking met:

Sint Jozefschool, tafeltennisvereniging DOKO en S.V. Geel-Zwart 30

Dit belooft een mooie avond te worden met zulke uiteenlopende deelnemers en zij hebben uw hulp en support hard nodig om hun plannen te verwezenlijken.

Sint Jozefschool:

De Sint Jozefschool (sinds 1880) heeft ambitieuze plannen om het schoolplein op de schop te gooien. Dat kost veel geld maar is zeer belangrijk voor de ontwikkeling. Het moet een schoolplein worden waar kinderen gezond kunnen bewegen en uitgedaagd worden. Dat is gebaseerd op de punten: bewegend leren, gezonde school, onderzoekend leren, buitenleren, één met de omgeving en meervoudige intelligentie. Alles met elkaar een hele mond vol en niet te vergelijken met de situatie als vroeger. Men streeft naar de realisatie van bijv. een pannakooi, verkeersplein en amfitheater, maar ook bijvoorbeeld een buitenkeuken. Sint Jozefschool doet voor de eerste maal mee.

DOKO:

Tafeltennisvereniging DOKO bestaat in 2020 maar liefst 50 jaar! Men wil dit uniek jubileum natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. De festiviteiten commissie is al volop bezig in het broeden van een mooi jubileumjaar. Te denken valt bijvoorbeeld aan een tafeltennis demonstratie en natuurlijk een jubileumboekje over de afgelopen 50 jaar. Meerdere activiteiten staan op het programma maar zijn nog geheim. Wie is er niet grootgebracht met het school tafeltennis toernooi? Het is de tweede maal dat DOKO een beroep doet op onze veiling, de laatste keer was in 1995!

S.V. Geel-Zwart 30

Voetbalvereniging Geel-Zwart doet ook voor de tweede maal mee met de veiling (de eerste was in 2003 t.g.v. het 75 jarig bestaan) De voetbalclub heeft twee redenen om mee te doen met deze veiling editie. 1) In april 2020 viert de club namelijk haar 90 jarig bestaan en wil dat met extra festiviteiten natuurlijk gaan vieren. Met name voor de jeugd zullen er meer activiteiten georganiseerd worden in dat jaar en jubileumweek. 2) De club heeft een eigen accommodatie en heeft zich tot doel gesteld om de vereniging verregaand te verduurzamen m.b.t. de energiekosten. Met andere woorden, men streeft naar een energie neutrale accommodatie. Dat zal moeten gebeuren met zonnepanelen, ledlampen etc. De zelfredzaamheid is groot binnen de club.

Al deze deelnemers hebben mooie plannen om hun verenigingen in het zonnetje te zetten en zich voor te breiden op de toekomst.

De Stichting Stimulering Dorpsaktiviteiten helpt hen daarbij met deze ‘Dorpsveiling’

 

Schrijf 9 november vast in uw agenda en bedenk vast hoe u de verengingen ook kunt steunen door een mooi koopje aan te bieden in de catalogus. De folder, met daarin de formulier strook, zal zo begin september bij u in de bus vallen. Zo’n 10 dagen later zal één der veiling commissieleden bij u aan de deur langs komen. De veiling locatie is als vanouds ’de Jonge Prins’. U bent van harte welkom!

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info