20 februari is het vernieuwde gemeentehuis weer open

Maandag 20 februari om 10.00 uur heet wethouder Ben Blonk de allereerste bezoeker welkom bij het publiekscentrum in het gemeentehuis aan de Laan 19 in Schagen.

Het publiekscentrum werkt voortaan altijd op afspraak. Het is geen vrije inloop, maar belangstellenden kunnen uiteraard wel een kijkje nemen. Voor iedereen die het vernieuwde gemeentehuis geheel wil zien, is er een open dag op zaterdag 20 mei, van 10.00 tot 14.00 uur.

Sluiting in Tuitjenhorn
Het tijdelijk gemeentehuis in Tuitjenhorn sluit op donderdag 16 februari 12.00 uur. Tot die tijd kunnen de inwoners voor hun paspoort, rijbewijs en andere burgerzaken nog terecht op deze tijdelijke locatie aan de Oostwal 2 in Tuitjenhorn. Het tijdelijk gemeentehuis in Tuitjenhorn gaat na 16 februari niet meer open. Alle gemeentelijke dienstverlening verhuist naar Schagen.

Reden verbouwing
Het werken op één locatie is veel goedkoper dan op meerdere locaties. De verbouwing past dan ook in de gemeentelijke visie. Alles wat de gemeente doet, moet bijdragen aan de best mogelijke dienstverlening voor onze inwoners en ondernemers, tegen de laagst mogelijke kosten. In het publiekscentrum aan de Laan 19 is alle gemeentelijke dienstverlening te vinden: Burgerzaken, Bouwzaken en Werk & Inkomen, (deze laatste vanaf 3 april). Daarnaast is het kantoordeel verbouwd, zodat meer mensen kunnen werken. Het kantoorpand aan het Westerpark hoeft na de verhuizing niet meer gehuurd te worden door de gemeente.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info