Verslag 4e kaartavond seizoen 2022-23

Verslag de vierde kaartavond  bij Nut en Genoegen.

Alweer de vierde kaartavond op de Stolpen. Dat is als we de twee clinic-avonden niet meetellen. En ook niet alle oefenavondjes die her en der achter de gesloten gordijnen plaatsvinden. Want dat er sinds de eerste clinic wat afgekaart wordt is duidelijk te merken. Vorige keer mochten we immers Vince en Marloes al op de grote mensen avond verwelkomen. Deze kaartavond was Suzanne de Wit onze invaller. Zij mocht samen met Andre kaarten en samen haalden zij met een niet onverdienstelijke zevende plek een taart naar huis.

Het was trouwens dringen in de koelkast bij de beste boer, want ook Marian de Wit wist (weliswaar met een lootje) een taart mee naar huis te slepen. En omdat gabber Jos op de carnaval zat bleef er voor de rest van het gezin lekker veel over.

Kortom: het was een echte de Witten avond, want ook Willem wist samen met Lodewijk met 5177 punten een knappe derde plek te halen. Uit deze de witten serie vielen alleen Alex en Bianca met een 12e plek een beetje uit de toon. Als je Cor heette zat je op deze kaartavond ook gebeiteld: Cor en Bert haalden een eerste plek met 5654 punten. Cor en Tini haalden ook het podium met 5304 punten.

En wat betekent deze slijtageslag voor het algemeen klassement? Ronald en Arjan staan nog steeds eerste met Bert en Cor, Willem en Lodewijk en Cor en Tini in die volgorde in de achtervolging. Zijn Ronald en Arjan onaantastbaar denkt u? Het zal mij niet verbazen als er op de laatste avond een team met een Cor de Wit in stelling wordt gebracht die alle puntenrecords weet te vermorzelen.

Het is zeker nog geen gelopen race. Alles is nog mogelijk, want er is op de Stolpen al eens eerder een taart in een baksteen veranderd!

Wees erbij en haal het onderste uit de kast op 17 maart, de laatste kaart mogelijkheid van dit seizoen. En heb je nog wat extra oefening nodig, of durf je nog niet helemaal? Casper en Remco: 3 maart is weer de kaartclinic!

 

1 Bert en Cor                  5654

2 Cor en Tiny                 5304

3 Willem en Lodewijk  5177

4 Frans en Jos               4885

5 Marian en Corina      4874

 

Tussenstand (beste 3 uit 4)

1 Ronald en Arjan         16128

2 Bert en Cor                 15272

3 Willem en Lodewijk  15083

4 Marian en Corina      14625

5 Cor en Tiny                 14619

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info