48ste Wielerronde van ’t Zand

Het is dit jaar de 48ste wielerronde van ’t Zand en deze wordt verreden op zondag 1 mei. Het parcours waarop het verreden wordt is Korte Bosweg, Julianastraat, Kanaalkade en Irenestraat waar de start en de finish zal zijn. De lengte van het parcours is 1700 meter.

Starttijden:
Funklasse – 18 km – start 11.15 uur
Masters 40+ – 50 km – start 12.15 uur
Sportklasse/Amateurs /junioren – 60 km – start 13.45 uur
Elite/Beloften/Amateurs – 90 km – start 15.30 uur

Bij de Funklasse starten vele renners uit ’t Zand die al druk in training zijn. Bij de Masters start wederom onze sportieve schoolmeester Brian Tamis en de bekende hoefsmid Sjer Slijkerman, beide inwoners van ’t Zand. Deze sportieve Zandtemers moeten het opnemen tegen rappe mannen zoals Brian Burggraaf (de winnaar van vorig jaar), Michael Ruska, Harry van Pierre en Martin Hoefakker. Bij de Sportklasse/Amateurs starten twee Zandtemers, het zijn Nick Slijkerman en Gijs Burger. Vorig jaar fietste Nick ook al mee en reed een prima wedstrijd. Gijs is een MTB’er dat zijn wedstrijden die in het terrein worden verreden en wat hij niet onverdienstelijk doet. Deze jonge renner rijdt zijn wedstrijden bij de junioren. Deze klasse mag hier ook rijden en wil Gijs graag aan meedoen. Andere ervaren renners die starten zijn Jeroen Lute, Ruud Verdoes en de gebroeders Klaas, Kees en Hans van Wonderen. Bij de Elite/Beloften/Amateurs starten o.a. Robbert-Jan Mol en Andries Weening, de broer van Pieter die bij de profs bij Roompot fietst. De inschrijving is in volle gang.

Er is weer een klassement voor de wedstrijd van de Elite/Beloften/Amateurs. Dit klassement wordt verreden over vier wedstrijden te weten: ’t Zand, Obdam, Warmenhuizen en Heerhugowaard. Het is Breed Schilderwerken uit Heerhugowaard die dit klassement sponsort. Salton Sportware uit Oudkarspel voor al uw loop-, fiets- en triatlonkleding sponsort de leiderstrui van dit klassement bij de Elite/Beloften en de Sportklasse. De vlotbrug is van 11.00 uur tot 18.00 uur afgesloten voor al het auto verkeer, fietsers en wandelaars kunnen wel gebruik maken van de vlotbrug.

Deze wielerronde wordt georganiseerd door het wielercomité van S.V. Geel-Zwart in samen-werking met wielervereniging DOK uit Den Helder. Strijd zal er zeker geleverd worden om de eindprijzen maar ook om de vele premies die er weer te verdienen zijn. Dit allemaal dankzij de Zandtemer middenstand, het bedrijfsleven en de vele andere wielersympathisanten. Maar ook de vele sponsors die buiten ’t Zand wonen.Onze hoofdsponsor is dit jaar weer de Rabobank Kop Van Noord-Holland.

Funklasse
Dit jaar organiseert het wielercomité wederom een wedstrijd voor de echte recreant. Deelname hieraan is uitsluitend bestemd voor niet-licentiehouders welke binnen een straal van 25 kilometer woonachtig zijn. De afstand is 18 kilometer die moet worden afgelegd. Het dragen van een goedgekeurde harde schaalhelm is verplicht. Het prijzenschema bestaat uit ereprijzen. De deelnemer dient € 3,00 te betalen aan de organisatie voor afdracht/verzekering.
Voor de recreatieve Funklasse categorie is de inschrijving als volgt: Via mailadres: info@wielerrondetzand.nl. Voor deelname geeft u voornaam, tussenvoegsel, achternaam en E-mailadres op. Graag voor 18 april opgeven dan kan de organisatie u in het programma van de wielerronde plaatsen.

Wielerronde van 't Zand 2015 (3)

Wielerronde van 't Zand 2015 (1)

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info