50e oplaadpaal geplaatst in Schagen

Het aantal mensen met een elektrische auto neemt toe. Daarmee ook de vraag naar openbare oplaadpalen in de gemeente Schagen. Recent is de 50e oplaadpaal geplaatst, op de parkeerplaats in Groote Keeten. Dit is voortgekomen uit een samenwerking tussen de gemeente Schagen en de provincie Noord- Holland en metropoolregio Amsterdam (MRA-Elektrisch).

‘We zijn vanuit de gemeente volop bezig met duurzaamheid. Schoner en duurzamer leven vraagt ook om duurzame mobiliteit. Wij moedigen schonere vormen van transport aan, door onder andere het plaatsen van meer oplaadpunten voor elektrische auto’s. Maar ook voor fietsen, zoals het e-deck in Callantsoog. We zijn blij met de vraag naar meer oplaadpalen in de gemeente. Dat betekent dat we steeds klimaat-bewuster worden. Het zijn stappen in de juiste richting’, zegt wethouder Hans Heddes.

De meest populaire oplaadpaal staat in Callantsoog aan de Zeeweg. In april had die een afname van 1893 kWu. Dat betekent dat er 32% van de tijd een auto staat te laden. Ter illustratie: oplaadpaal 2 had een afname van 1184 kWu. Een doorsnee elektrische auto heeft een accu/batterij van 75 kWu, dus in Callantsoog aan de Zeeweg zijn (theoretisch) 25 auto’s volgeladen.

Nieuwe openbare oplaadpaal aanvragen
Hebt u een elektrische auto en wilt u graag een oplaadpaal in uw buurt? Het is mogelijk om een aanvraag te doen via https://laadpaal.mrae.nl/. Er gelden enkele voorwaarden. Deze vindt u op de website.
Aanvragen voor oplaadpunten op privéterrein kunt u via commerciële aanbieders doen.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info