50ste Wielerronde ’t Zand – Rondemiss Bente Slijkerman

Zondag 6 mei is voor de 50ste keer de traditionele wielerronde in ’t Zand. Uiteraard zoals altijd in samenwerking met s.v. Geel-Zwart en de HRTC DOK.

Het programma zal op 6 mei een ander tintje krijgen. Een derny koers is tussengevoegd.

Een derny is een historische Franse lichte motorfiets.

Programma en parcours

Het wedstrijdprogramma ziet er als volgt uit:

  • Funklasse (voor niet licentiehouders)
  • Derny
  • Sportklasse Amateurs en Junioren
  • Elite/Beloften/Amateurs

 

Naast de koersen die onder auspicien van de KNWU worden gereden wordt ook de FUNklasse wederom opgenomen. Recreatieve wielrenners die het leuk vinden een wedstrijd te rijden kunnen meedoen aan deze Funklasse-wedstrijd. Het parcours ziet er voor alle categorieën als volgt uit:

  • Irenestraat- Korte Bosweg- Julianastraat- Kanaalkade- Irenestraat.

 

Introductie van de Rondemiss Bente Slijkerman;

Hallo allemaal!
Ik ben Bente Slijkerman, 20 jaar oud. Dit jaar neem ik het stokje over van Manon Burger en mag ik  voor het eerst rondemiss zijn, en dat op de 50 e editie! Spannend maar ook leuk om de wielerronde eens van zo dichtbij mee te maken en iedereen aan te moedigen en te feliciteren.

Zelf rijd ik wel op een racefiets maar die gebruik ik gewoon voor in de stad ;p. Wel heb ik sinds kort mijn oud hobby; handballen weer opgepakt en dat bevalt goed, ook ben ik zo nu en dan te vinden in de sportschool. Handballen en naar de sportschool gaan doe ik nu in Utrecht, waar ik ook derdejaars student ben aan de hbo-opleiding logopedie en woon.

Ik wens de wielrenners, organisatie, jury en alle toeschouwers ontzettend veel succes en plezier. Tot bij de finish!

Rondemiss Bente Slijkerman

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info