Laatste bijeenkomst Parkinson Café van dit jaar

Op dinsdag 20 december vindt de laatste bijeenkomsten van dit jaar plaats van het Parkinson Café in Magnushof in Schagen. Het Parkinson Café voor de regio Noord-Holland Noord is een initiatief van vrijwilligers van de Parkinsonvereniging samen met therapeuten van ParkinsonNet en is bedoeld voor mensen met de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen, hun partners/mantelzorgers en belangstellenden.

Tijdens de bijeenkomsten van het Parkinson Café worden thema’s besproken over alle aspecten van Parkinson(isme). Op 20 december is iemand van Wonen Plus Welzijn aanwezig. Daarnaast is er gelegenheid elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en er is ruimte voor ontspanning. Het Parkinson Café is van 10.00 uur tot 12.00 uur en vindt plaats in Magnushof, Jacob Ruijsdaellaan 30 in Schagen. Inloop vanaf 09.30 uur. De nieuwe data voor 2017 zijn inmiddels ook bekend, elke derde dinsdag van de maand vindt er een Parkinson Café plaats.

Waarom een Parkinson Café?
Mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme en hun omgeving hebben behoefte aan goede medische informatie en persoonlijke zorg, maar ook aan uitwisseling van ervaringen en ideeën met lotgenoten. Het Parkinson Café is als een ontmoetingsplek voor mensen met Parkinson(isme) en direct betrokkenen een veilige en plezierige omgeving, waarin je elkaar kunt inspireren om ondanks de ziekte een prettig, volwaardig leven kunt leiden.

Vrijwilligers zijn welkom!
Het Parkinson Café wordt uitgevoerd door vrijwilligers en deelnemers van het café in samenwerking met de Parkinson Vereniging en therapeuten van ParkinsonNet. Het Parkinson Café kan altijd vrijwilligers gebruiken. Neem voor meer informatie contact op met Dick Kramer, contactpersoon van de Parkinson Vereniging in Schagen (telefoon 0224-850636 of via dkramer01@quicknet.nl) of Marcelle Barion, provinciaal coördinator Noord-Holland (marcelle.barion@hetnet.nl).

Over Woonzorggroep Samen
Woonzorggroep Samen is gevestigd in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. In en vanuit twintig locaties levert Samen zorg, behandeling en welzijnsdiensten, ook bij cliënten thuis. Woonzorggroep Samen staat voor comfortabel wonen, deskundige zorg en professionele behandeling. Samen zet zich er, met 1600 medewerkers en vele vrijwilligers, elke dag weer voor in om dit waar te maken. Met oog voor kleine dingen én een scala aan activiteiten. De zorg is en blijft mensenwerk waarbij warmte en persoonlijke aandacht centraal moet staan. De cliënten van Woonzorggroep Samen gaan voor die persoonlijke aanpak. Overigens is Woonzorggroep Samen er niet alleen voor ouderen. Met professionele behandeling en revalidatie richt zij zich op volwassenen van alle leeftijden. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 0224-211136.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info