Handbalsters Geel Zwart winnen knap van Tornado

De handbalsters van Geel-Zwart hebben knap gewonnen van Tornado. De club schrijft hierover: ‘Vorige week werd een pijnlijke nederlaag geleden bij Zeeburg. Door de gladde vloer en ‘gekke’ bal stonden we binnen no time acht doelpunten achter. Dit konden we helaas niet meer inhalen door de snelle Amsterdammers. Gauw vergeten deze wedstrijd. Op naar de thuiswedstrijd tegen Tornado.’

‘De ploeg is al een aantal jaren een geduchte tegenstander in de Hoofdklasse. Verloren deden we niet vaak, maar spannende wedstrijden zijn het altijd wel. De nummer zes van de plaatsingslijst zou het ons dit keer ook zeker moeilijk gaan maken. Zoals we van ze gewend zijn kwamen de rood/zwarte dames als een wervelwind uit de startblokken. Ze pakten dan ook een voorsprong van 1-3. We konden goed aanhaken en halverwege stond het 7-7. Eigenlijk had er toen al een voorsprong op het bord moeten staan, want er werden kansen gemist. Het laatste kwartier konden we het verschil wel maken en gingen met een prima 14-11 de rust in.’

‘De tweede helft was duidelijk dat we het betere spel hadden en liepen we verder weg. Mooie acties werden niet altijd beloond met doelpunten. De voorsprong had dan ook beduidend groter kunnen zijn. Verdedigend werd keihard gewerkt en daar plukten we de vruchten van. Met een penalty na de reguliere speeltijd hadden we het laatste woord (28-22).’

‘Met deze winst blijven we aangehaakt bij de top van de Hoofdklasse en staan we gedeeld tweede, op 1 punt van Volendam. Die ploeg ontvangen we de eerstvolgende thuiswedstrijd op 18 december. Volgende week zaterdagavond reizen we af naar Wognum voor een wedstrijd tegen SEW 3. De oud-eerste spelers maken het ons altijd lastig, maar het doel is duidelijk: twee punten pakken!’

FOTOGRAAF: PIERRE METTES