75 jaar jubileum week 48

Tot het jubileumweekend (19 en 20 juni 2020) willen we iedere week een anekdote, leuke weetjes en verslagen van de afgelopen 75 jaar in de Sportvriend plaatsen. Dit is het vierde deel vanuit het jubileumboekje van het 50-jarig bestaan.      

De trainers Geel-Zwart heeft in de loop der jaren heel wat trainers gehad. Aanvankelijk waren het goedwillende amateurs, die op de een of andere manier iets van lichamelijke opvoeding wisten. Allengs deed echter ook professionalisme zijn intreding. Trainers van Geel-Zwart in de afgelopen 75 jaar waren meester Wolters, Lous Koopman, Daan van Velzen (werd altijd door Annie Slijkerman van de Keinsmerweg gehaald), Piet van Dam, Cees Deutekom, Tinus Baltus (de man die álles deed voor de handbal) Wil Mooy, Jan Tijsen (17 jaar!!) Wil Volkers, Jan Ooievaar, Leo van Gastel, Douwe de Jonge, Max Klees, Koen Doets, Rob Blokdijk, Hans Eilers en de huidige trainer is John Zeeuw.

Jan Tijsen is maar liefst 17 jaar hoofdtrainer van Geel-Zwart geweest. Bij zijn sollicitatie vermeldde hij dat hij bij handbalvereniging Schagen als trainer werkzaam is geweest en daar vele successen mee heeft mogen maken. De reden van vertrek bij Schagen is dat hij een periode van vijf jaar(!) lang genoeg vindt en dan liever een andere vereniging gaat trainen.   Jan heeft vele successen behaald met als sportief hoogtepunt de promotie naar de 2e divisie. In een interview met de Schager Courant in 1992 ter gelegenheid van zijn afscheid bij Geel-Zwart meldt Jan: ’’t Zand is in mijn ogen sportminded, maar zoekt altijd naar een mengeling van recreatie en prestatie. Ik heb me bij die situatie neergelegd en dat standpunt onvoorwaardelijk gerespecteerd. Dat is ook, denk ik, mijn grootste verdienste voor de club geweest.’ Ook kreeg Jan de waardering vanuit ’t Zand. In 1985 kreeg hij de eretitel ‘Sportvriend van ’t Zand’.
De hoogste dorpsonderscheiding die een ‘buitenpoorter’ ooit ten deel viel.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info