Update Activiteiten ’t Zand 275 jaar

Januari en februari hebben we achter ons gelaten en daarmee ook al verschillende succesvolle evenementen. Het meest recente was het Keeztoernooi op 25 februari jl welke werd gewonnen door de Janny en Inge de Groot. Maar we kijken weer vooruit, want het er gaat nog zoveel moois gebeuren!

18 maart: Apenkooien 2.75
Wie kent het niet en wie keek er niet naar uit; de gymles waarin je ging apenkooien.
Nou het is zover op 18 maart. Oude tijden herleven en herinneringen kunnen worden opgehaald, want Sanne de Wit organiseert Apenkooien 2.75 in de gymzaal van de Multitreffer.

In de middag mogen de basisschoolkinderen in verschillende leeftijdsgroepen aantreden en in de avond is het de beurt aan de volwassenen met een grote kans op een gezellige napraat in het Sportcafe.

Opgeven kan tot en met 10 maart en vol=vol dus wees er snel bij. Stuur een email naar apenkooitzand@hotmail.com en meld je aan!

18 maart: Optreden koor Promise
Promise heeft veel mooie reacties mogen ontvangen op de samenwerking met EMM en de musical Ja Zuster Nee Zuster. Daarom gaat Promise met zuster Klivia on tour en zingen zij de liedjes nog eens uit volle borst.

Promise begint, in het kader van het 275 jarig jubileum van ’t Zand, in de Zandstee op zaterdag 18 maart in de Zandstee om 15.00 uur.

Komt allen en combineer uw bezoek met de onderstaande fototentoonstelling.

11 t/m 31 maart: Fototentoonstelling in de Zandstee
Ter gelegenheid van de viering van 275 jaar ’t Zand is er vanaf 11 tot en met 31 maart een fototentoonstelling in de Zandstee te zien. Het thema is, hoe kan het ook anders: ’t Zand. Vier Zandtemer fotografen zullen daaraan meedoen: Marjo Vlaar-Deutekom, André Sonderman, Ton van de Logt en Dirk Smit.

Marjo Vlaar-Deutekom: Voor de fototentoonstelling voor het 275-jarig bestaan van ons mooie dorp heb ik een greep gedaan uit mijn foto’s van ’t Zand van de afgelopen jaren. Een eerste impressie vindt u op www.fotografiemarjovlaar.nl.

Ton van de Logt: Zo’n 20 jaar terug kwam ik in aanraking met de fotowerkgroep ’t Perspectief in Breezand. Toen begon het echte fotograferen, ben ook nog 12 jaar voorzitter geweest, maar momenteel zit mijn hobby een beetje in het slop.

Andre Sonderman: Sinds een aantal jaren maak ik veel foto’s van ’t Zand voor de website tzand.info en voor verschillende verenigingen, zoals Geelzwart en EMM. Voor deze tentoonstelling heb ik vooral foto’s van evenementen gebruikt.

Dirk Smit: Voor deze tentoonstelling heb ik een copy gemaakt van oude ansichtkaarten en daarna een foto van de huidige situatie. Soms is de situatie nog hetzelfde, meestal is het een totaal ander beeld. Het geeft een beeld over hoe een dorp verandert in de loop van de jaren.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info