80 sportverenigingen en instellingen met plan voor buitensporten

De gemeente Schagen heeft tot nu toe 80 plannen gehad van sportverenigingen voor het georganiseerd buitensporten. Joke Kruit, wethouder sport: “Een geweldig aantal! We zijn blij om te zien dat in deze bijzondere tijd zoveel verenigingen starten met buitensportactiviteiten. Heel fijn dat de kinderen en jongeren in onze gemeente weer lekker kunnen bewegen en minder binnen hoeven te zitten. Dit draagt bij aan een gezond lijf en een gezonde geest.”

Sinds 29 april mogen kinderen en jongeren onder bepaalde voorwaarden georganiseerd buiten sporten. De gemeente heeft sportverenigingen gevraagd om een plan te maken waarin zij beschrijven hoe zij dat kunnen organiseren. En ook hoe zij dat doen volgens alle geldende richtlijnen. Behalve de leden van de verenigingen mogen ook niet-leden meedoen aan deze sportactiviteiten. De gemeente heeft inmiddels 95 % van de ingediende plannen beoordeeld, waardoor deze verenigingen buitensport kunnen aanbieden.

Verenigingen die ook buitensport willen organiseren, maar nog geen plan hebben, kunnen dat nog steeds indienen bij de gemeente. Dat kan via de mail: elly.klaver@schagen.nl

Checklist en platform Team Sportservice
De uitvoering van de georganiseerde buitensport doet de gemeente samen met Team Sportservice. Zij maken voor verenigingen een checklist, onder andere op basis van de geldende richtlijnen. Verenigingen moeten hun activiteiten registreren vanwege de veiligheid en het maximum aantal deelnemers. Hiervoor is een speciaal platform ingericht dat Team Sportservice beheert. Team Sportservice zorgt ook voor de spreiding van de activiteiten. Denk aan dag, tijd, locatie, leeftijd en leden ten opzichte van niet-leden. Meer informatie over het platform en een link naar het platform is binnenkort te vinden op de website van Team Sportservice.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info