ParkinsonCafé in Schagen

Op 18 april vindt er weer een ParkinsonCafé plaats in Schagen. Dit keer op een nieuw adres: Schoenmakerspad 1 in Schagen. Het ParkinsonCafé voor de regio Noord-Holland Noord is een initiatief van vrijwilligers van de Parkinsonvereniging samen met therapeuten van ParkinsonNet en is bedoeld voor mensen met de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen, hun partners/mantelzorgers en belangstellenden.

Tijdens de bijeenkomsten van het Parkinson Café worden thema’s besproken over alle aspecten van Parkinson(isme). Zo sluit op 18 april een geriater van het Noordwest Ziekenhuis uit Den Helder aan om te vertellen wat zijn rol is bij de ziekte van Parkinson.
Daarnaast is er gelegenheid elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en er is ruimte voor ontspanning. Het Parkinson Café is van 10.00 uur tot 12.00 uur en vindt plaats in de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1 in Schagen. Inloop vanaf 09.30 uur.

Waarom een Parkinson Café?
Mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme en hun omgeving hebben
behoefte aan goede medische informatie en persoonlijke zorg, maar ook aan uitwisseling van ervaringen en ideeën met lotgenoten. Het ParkinsonCafé is als een ontmoetingsplek voor mensen met Parkinson(isme) en direct betrokkenen een veilige en plezierige omgeving, waarin je elkaar kunt inspireren om ondanks de ziekte een prettig, volwaardig leven kunt leiden.

Over Woonzorggroep Samen
Woonzorggroep Samen is gevestigd in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. In en vanuit twintig locaties levert Samen zorg, behandeling en welzijnsdiensten, ook bij cliënten thuis. Woonzorggroep Samen staat voor comfortabel wonen, deskundige zorg en professionele behandeling. Samen zet zich er, met 1600 medewerkers en vele vrijwilligers, elke dag weer voor in om dit waar te maken. Met oog voor kleine dingen én een scala aan activiteiten.
De zorg is en blijft mensenwerk waarbij warmte en persoonlijke aandacht centraal moet staan. De cliënten van Woonzorggroep Samen gaan voor die persoonlijke aanpak. Overigens is Woonzorggroep Samen er niet alleen voor ouderen. Met professionele behandeling en revalidatie richt zij zich op volwassenen van alle leeftijden. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 0224-211136.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info