Aanleg nieuw uitkijkpunt in Callantsoog

Nog deze zomer kunnen alle bezoekers van het zuidelijke strand in Callantsoog genieten van een nieuw uitkijkpunt. Het uitkijkpunt wordt cirkelvormig. Men kan in het midden staan en allerlei informatie vinden. Bijvoorbeeld over de flora en fauna in de omgeving.

De gemeente Schagen gaat volgende week beginnen met de aanleg van dit uitkijkpunt en naar verwachting zullen de werkzaamheden voor eind april zijn afgerond. Het uitkijkpunt is langs de strandopgang Kiefteglop gepland, omdat iedereen vanaf deze duintop een fraai uitzicht heeft op de omgeving.

De rand van het uitkijkpunt wordt vormgegeven als informatiepaneel, om allerlei wetenswaardigheden over de omgeving te tonen. Het uitkijkpunt biedt zowel een recreatieve alsook een educatieve waarde voor de inwoners en bezoekers van Callantsoog. Dit past helemaal in de visie van wethouder Sigge van der Veek, die zich ook in 2017 blijft inzetten voor een uitnodigende openbare ruimte. “Een aantrekkelijk gebied, dat we samen met ondernemers en inwoners inrichten en onderhouden.”

De provincie Noord-Holland, Staatsbosbeheer, Landschap Noord- Holland en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier werken mee aan dit project. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het aannemingsbedrijf Dekker B.V. bouw en infra uit Warmenhuizen. Grijsen park & straatdesign B.V. levert en plaatst het informatiepaneel.

Ten tijde van de werkzaamheden is de strandopgang normaal bereikbaar.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info