Aanvragen bestemmingswijzigingen gepubliceerd als extra service

Vanaf 1 september gaat de gemeente weer publiceren over aanvragen voor grote (bouw)plannen waarvoor een bestemmingswijziging nodig is. Deze publicaties, die een korte samenvatting van de plannen zijn, komen op de website van de gemeente te staan en op de gemeentepagina in het Schager Weekblad.

Het college heeft op verzoek van de gemeenteraad besloten tot deze extra service om te voorkomen dat omwonenden niet van dit soort plannen op de hoogte zijn. De gemeente publiceert aanvragen voor dit soort plannen altijd op www.overheid.nl Op die website staat de officiële publicatie met daarbij uitgebreide informatie over hoe iemand een zienswijze, bezwaar of beroep kan indienen.

Officiële publicaties via overheid.nl

Gemeenten, provincies en waterschappen zijn verplicht om hun publicaties via overheid.nl beschikbaar te stellen. Iedereen kan hier aanvragen en besluiten inzien en daardoor weten welke plannen er in de gemeente zijn. Via de e-mailservice van overheid.nl kunnen inwoners bekendmakingen hiervan in hun mailbox ontvangen. Niet iedereen kijkt op overheid.nl of is lid van de e-mailservice. Informeren buren elkaar niet over hun (bouw)plannen, dan kan het gebeuren dat iemand niet op de hoogte is. Vandaar het besluit van het college om over grote (bouw)plannen met een bestemmingswijziging ook op hun website en op de gemeentepagina in het Schager Weekblad te publiceren.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info