Actie ‘tegel eruit – groen erin’ van start

De gemeente Schagen start 3 februari de actie ‘tegel eruit – groen erin’. Met deze actie maken inwoners in de gemeente kans op een gratis vlinderstruik voor in de voortuin. Wethouder Sigge van der Veek: “Duurzaam bezig zijn is belangrijk voor mens en milieu. En moeilijk hoef het niet te zijn. Door een tegel uit je voortuin te vervangen door een plant zorg je voor meer biodiversiteit in je straat. Met minder stenen en meer groen hebben inwoners bovendien minder wateroverlast na een flinke regenbui, omdat water sneller kan weglopen. Daarom organiseren wij de actie ‘tegel eruit – groen erin’ waarbij inwoners met elkaar een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamer Schagen.”

Vlinderstruiken voor stenen voortuinen
Bewoners die vooral stenen in hun voortuinen hebben en met hun straatgenoten willen meedoen aan de actie, maken kans op een gratis vlinderstruik voor in hun voortuin. Op die manier ontstaat er een heus vlinderlint in hun straat waar vlinders, bijen en vogels blij van worden. Bewoners kunnen zich met elkaar aanmelden en aangeven waarom zij vinden dat hun straat een vlinderlint nodig heeft. Aanmelden kan vóór 9 maart via www.schagen.nl/vlinderlint.

Samen planten
Krijgt een straat een vlinderlint van de gemeente? Dan komt de gemeente in het voorjaar langs om samen met de bewoners de vlinderstruiken te planten. Omdat niet iedere voortuin even groot is, kunnen bewoners kiezen uit meerdere soorten vlinderstruiken. De tegels die hiervoor uit de voortuin gaan, voert de gemeente gratis af. Door dit voorjaar de struiken te planten, kunnen de bewoners nog deze zomer genieten van een straat vol vlinders, bijen en vogels en zo bijdragen aan een duurzame leefomgeving.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info