Activiteiten 275 jaar ’t Zand

Het duurt nog ruim een week voordat het volgende evenement rondom 275 jaar ‘t Zand gehouden zal worden. Daarom hierbij een update, zodat u weet wat er de komende tijd gaat gebeuren.

25 februari: Keeztoernooi
Het was supersnel uitverkocht en dat laat de populariteit van Keezen en het enthousiasme van de Zandtemers duidelijk zien. Er was een beperkt aantal plaatsen beschikbaar waardoor velen teleurgesteld moesten worden door de organiserende K/Cees-en.

Er gaan overigens geruchten dat er mogelijk later in het feestjaar een extra Keeztoernooi wordt georganiseerd, maar dat is dus nog niet zeker. Hou de Sportvriend, tzand.info en Facebook hiervoor goed in de gaten.

18 maart: Apenkooien 2.75
Wie kent het niet en wie keek er niet naar uit; de gymles waarin je ging apenkooien.
Nou het is zover op 18 maart. Oude tijden herleven en herinneringen kunnen worden opgehaald, want Sanne de Wit organiseert Apenkooien 2.75 in de gymzaal van de Multitreffer.

In de middag mogen de basisschoolkinderen in verschillende leeftijdsgroepen aantreden en in de avond is het de beurt aan de volwassenen met een grote kans op een gezellige napraat in het Sportcafe.

Opgeven kan tot en met 10 maart en vol=vol dus wees er snel bij. Stuur een email naar apenkooitzand@hotmail.com en meld je aan!

18 maart: Optreden koor Promise
Promise heeft veel mooie reacties mogen ontvangen op de samenwerking met EMM en de musical Ja Zuster Nee Zuster. Daarom gaat Promise met zuster Klivia on tour en zingen zij de liedjes nog eens uit volle borst.
Promise begint, in het kader van het 275 jarig jubileum van ’t Zand, in de Zandstee op zaterdag 18 maart in de Zandstee om 15.00 uur.
Komt allen en combineer uw bezoek met de onderstaande fototentoonstelling.

11 t/m 31 maart: Fototentoonstelling in de Zandstee
Ter gelegenheid van de viering van 275 jaar ’t Zand is er vanaf 11 tot en met 31 maart een fototentoonstelling in de Zandstee te zien. Het thema is, hoe kan het ook anders: ’t Zand. Vier Zandtemer fotografen zullen daaraan meedoen: Marjo Vlaar-Deutekom, André Sonderman, Ton van de Logt en Dirk Smit.

Marjo Vlaar-Deutekom: Voor de fototentoonstelling voor het 275-jarig bestaan van ons mooie dorp heb ik een greep gedaan uit mijn foto’s van ’t Zand van de afgelopen jaren. Een eerste impressie vindt u op www.fotografiemarjovlaar.nl.

Ton van de Logt: Zo’n 20 jaar terug kwam ik in aanraking met de fotowerkgroep ’t Perspectief in Breezand. Toen begon het echte fotograferen, ben ook nog 12 jaar voorzitter geweest, maar momenteel zit mijn hobby een beetje in het slop.

Andre Sonderman: Sinds een aantal jaren maak ik veel foto’s van ’t Zand voor de website tzand.info en voor verschillende verenigingen, zoals Geelzwart en EMM. Voor deze tentoonstelling heb ik vooral foto’s van evenementen gebruikt.

Dirk Smit: Voor deze tentoonstelling heb ik een copy gemaakt van oude ansichtkaarten en daarna een foto van de huidige situatie. Soms is de situatie nog hetzelfde, meestal is het een totaal ander beeld. Het geeft een beeld over hoe een dorp verandert in de loop van de jaren.

Filmen van het Zandtemer feestjaar
Ben jij iemand die het leuk zou vinden om de festiviteiten van het Zandtemer feestjaar te filmen?
Of ken jij iemand die dit zou willen doen of bijvoorbeeld dit zou kunnen doen als project voor zijn/haar school of opleiding? Neem dan contact op met 1 van de commissieleden of via tzand275@gmail.com.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info