Adne van Engelen in actie in Chinese wielerwedstrijden

Adne van Engelen heeft deelgenomen aan de negendaagse Tour of Taihu Lake én de vijfdaagse Tour of Fuzhou, beiden in China.

Negendaagse Tour of Taihu Lake
Negen dagen volle bak koersen. Een heel sterk deelnemersveld waar de renners allemaal zo sterk waren dat er steeds een massasprints waren. Wel twee dagen met pittig klimwerk. Helaas reed Adne op de dag dat hij zich hoopte te onderscheiden eerst lek en na het verwisselen van het wiel bleek de rem aan te lopen. Op hoog niveau twee keer terugkomen koste zoveel kracht dat tijdens de klim op het eind de koek op was. Hij eindigde heel netjes in het eindklassement op de 51ste plek op 8.53. 132 deelnemers gestart, 120 wielrenners gefinisht.

Vijfdaagse Tour of Fuzhou
Vijf dagen pittig koersen, twee vlakke etappes, één heuvelachtig en twee met pittig klimwerk. Meestal rond de 125 kilometer per dag, en gemiddeld 45 kilometer per uur. Twee teams uit Iran hadden alles en iedereen in hun greep. Adne mocht mee met Parkhotel Valkenburg. Clubgenoot Peter Schulting wist zich tussen de Iraniërs te wrikken en werd derde. Adne eindigde met vijf minuten achterstand op de 21ste plaats. 114 renners startten de eerste dag. 104 haalden de eindstreep. Parkhotel Valkenburg einde als derde team (achter de twee uit Iran!).

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info