Adne van Engelen in Giro del Trentino

Adne van Engelen rijdt vanaf afgelopen weekend voor het Duitse Bike Aid. De 24-jarige renner komt over van West Frisia en rijdt over een aantal weken zijn eerste koers voor de Duitse formatie die vooral bezig is met het opleiden van Afrikaanse renners.

Van Engelen liet zich afgelopen maand zien door als derde te eindigen in de Ronde van Kameroen. Dat was het Duitse team ook opgevallen en zodoende rijdt Van Engelen vanaf nu in het shirt van de continentale formatie Bike Aid.

Over een aantal weken start Adne in de Tour of the Alps, beter bekend als de Giro Del Trentino. In deze Italiaanse rittenkoers zal Van Engelen zijn debuut maken voor Bike Aid. “Ik ben benieuwd wat ik daar bergop kan. Het is de eerste keer dat ik tegen renners van dit niveau rijd. Sky, BMC en Astana staan aan de start en ik zag dat Fabio Aru en Mikel Landa op de startlijst stonden. Het is afwachten hoe ik daar bergop rijd.” Adne kijkt er naar uit om zijn niveau te ontdekken. “Ik ben 24 jaar en dat zou betekenen dat mijn beste jaren nog moeten komen.”

Lees het hele artikel hier: https://www.topcompetitie.nu/2017/adne-van-engelen-maakt-zijn-bike-aid-debuut-in-giro-del-trentino/

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info