Adne van Engelen Nederlands Kampioen Studenten Wielrennen

Adne van Engelen is gisteren (zondag) Nederlands kampioen Studenten wielrennen geworden. In Nijmegen reed hij op een parcours van 72 kilometer met heel wat hellingen.

De verwachtingen waren hooggespannen. Bij zo’n afstand was het bijna zeker dat de slag al vroeg gemaakt zou worden. Vanaf de tweede van negen ronden reed Adne gelukkig al voorin mee. Direct reden er twee jongens weg en Adne wist er naar toe te rijden. Ze bouwden een voorsprong van een minuut op en deze wisten ze de hele wedstrijd te behouden, ondanks dat één van de medevluchters een lekke band kreeg en helaas niet meer mee kon doen voor de prijzen. De sprint was voor Adne en dat betekent dat hij zich een jaar lang Nederlands studenten kampioen wielrennen mag noemen, met de daarbij behorende rood-wit-blauwe trui.

Een week eerder reed hij in Meerle, net over de grens onder Breda. Adne eindigde daar als achttiende. Hij was weg met acht man, maar de groep werd teruggepakt daarna ontsnapte er weer acht man, waar hij helaas niet bijzat. Hij werd in een tweede groep uiteindelijk tiende in de eindsprint.

adne-van-engelen

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info