Adne van Engelen op podium in Kameroen

Zaterdag 11 tot en met zondag 19 maart reed Adne van Engelen de ronde van Kameroen. Een wedstrijd over 8 etappes in het midden-westen van Afrika met tropisch regenwoud, bergen, woestijn en savanne. Met dagafstanden tussen 100 en 150 km werd een flinke aanslag op de conditie van de jongens gepleegd.

De eerste etappe reed Adne gelijk goed voorin en eindigde met twee medevluchters een kleine 10 seconden voor het peloten uit. Gelijk al op plek 3. De tweede dag ging het nog beter. Hij werd nu 2e en kwam aan de leiding te staan van het klassement. De volgende dag kon hij de gele trui met Kameroenese vlag erop goed verdedigen. Op dag 4 verloor hij kostbare tijd waardoor hij op de derde plaats terecht kwam.

Met nog vier etappes te gaan was het zaak om stand te houden tegen de aanvalslustigen in het peloton. Nog los van de snel toenemende verzwakking door gebrekkige middelen, waaraan niet te ontkomen valt in een arm land. Door goed mee te gaan in de ontsnappingen of kort daarbij te zijn wist hij tot op de laatste dag zijn derde plaats te verdedigen. Een keer wist hij nog goed weg te komen zonder de eerste twee, maar kreeg helaas weinig ondersteuning van zijn medevluchters. Uiteindelijk leverde dit Afrikaans avontuur een mooie plek op het podium op.

Adne van Engelen Kameroen

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info