Ansichtkaarten van ’t Zand en directe omgeving.

Ansichtkaarten, of prentbriefkaarten zoals ze ook wel genoemd worden, verzamelen bestaat sinds mensen heugenis. Ansichtkaarten verzamelen ‘om te delen’ is iets nieuws te noemen. Ons dorp ’t Zand heeft een rijke geschiedenis in de ansichtkaarten, voor zo’n een klein dorpje zeker. Bijna altijd zijn het fraaie dorpsgezichten en geeft het een fantastisch tijdsbeeld door de jaren heen. We hebben inmiddels zo’n 175 verschillende ansichtkaarten boven water weten te halen. Af en toe duikt er een ontbrekend exemplaar op en die willen we graag toevoegen aan het digitale bestand. We pretenderen niet volledig te zijn, het ontdekken en verzamelen gaat door. Het bestand van 175 ansichtkaarten beslaat grofweg ruim 100 jaar. De oudste ansichtkaart komt uit ongeveer 1905 en de nieuwste uit 2017. In die ruim 100 jaar komen we veel bekende winkeliers tegen die de kaarten uitgaven en verkochten zoals, Baltus, Schilder, Louter, Mak, A.F. Meijer, K. en Th. Tesselaar, de Wit, T. en P. Zomerdijk.

Alle ansichtkaarten die we verzameld, geleend en gedigitaliseerd hebben staan nu op www.tzand.info. We hopen dat u er veel plezier aan beleeft. U kunt ze onbeperkt downloaden en gebruiken. Wij stellen het wel zeer op prijs wanneer u een bronvermelding er bij vermeld.

Wellicht zijn er nog exemplaren bij u bekend die we nog niet hebben. We zoeken nog meer ansichtkaarten van Keinsmerbrug en de Stolpen en enkele van ’t Zand waarvan we weten dat ze bestaan. We digitaliseren ze en u krijgt alles weer terug!

Ansichtkaarten pagina’s:

Ansichtkaarten deel 1

Ansichtkaarten deel 2

Ansichtkaarten deel 3

Ansichtkaarten deel 4

Ansichtkaarten deel 5

Ansichtkaarten deel 6

De Ansichtkaarten zijn nu ook altijd via het menu op www.tzand.info terug te vinden. Klik in het menu op ’t Zand -> Door de Tijd heen -> Ansichtkaarten

Wij bedanken redacteur Gertjan Zomerdijk van www.tzand.info voor zijn onmisbare hulp in het publiceren van al deze ansichtkaarten. Zonder zijn inbreng is er niets te zien!

De huidige collectie is mede tot stand gekomen met de hulp van:

Danny Jimmink, Dirk Smit, Adri de Wit, Mevr. Verdonk – Ranzijn, Remmert Blankevoort, Kees Kouwenberg, Judith Veul – Visser, Arina Veul – Laan, Jaap van der Ploeg, Daniëlle Onderwater, Nel Strooper – Bleijendaal, Siem Marees, Lenie Smit – Strooper, Fam Tesselaar / Nico Noordstrand, Tinie Kops – Baij, Ineke Glas – Benit, Joan Sijmons.

Oktober 2017

Adri de Wit                anmdewit@zonnet.nl                         Keinsmerweg 50

Danny Jimmink          djazzle@quicknet.nl                          Heerhugowaard

Dirk Smit                   familie-smit@hotmail.com                Korte Bosweg 42

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info