Arjan Glas – Noordkaap deel 2

Vanaf 28 juni is Arjan door bergachtige gebieden gereden en tevens een paar passen overgegaan. Op 30 juni was het slecht weer met matig zicht en reed hij door laaghangende wolken wat koud en nat was.

Op 1 juli is Arjan, na 1.650 km, met mooi weer gearriveerd in het Noorse Geiranger en wel bij de Geigranger Fjord. Dit is nog niet halverwege en op 2 juli zal hij richting Bergen fietsen en daar een fietsroute oppikken die naar de Noordkaap gaat. Zijn doelstelling van minimaal 100 km per dag is nog steeds gehaald ondanks klein lichamelijk ongemak. Dat ongemak is verholpen door de maten van de fiets aan te passen met een eenvoudig oprollint. De dagen erna gaat het fietsen lekker en heeft hij een goed ritme gevonden. Het weer is gewoon goed en buitjes vallen ’s avonds en ’s nachts.
Op 8 juli heeft Arjan in de vrije natuur zijn eerste eland gespot en verblijft in Haugland wat voor kenners circa 200 km ten zuiden van Bodoø. Tot en met 8 juli heeft Arjan 2.550 km gereden en nog ca. 1.200 km te gaan voordat de Noordkaap bereikt is. Als speciale vermelding is Arjan 9 juli de Poolcirkel over gefietst

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info