Arjan Glas op de fiets naar de Noordkaap

Voor wie hem niet kent: Arjan Glas is de derde zoon van Arie en Ineke Glas, die al jaren op de boerderij wonen aan de Korte Belkmerweg. Zelf woont hij samen met zijn vriendin Jolanda Groot naast zijn ouders.

Op zondag 19 juni is Arjen Glas in zijn eentje op de fiets vertrokken naar de Noordkaap. Deze wens stond hoog op zijn bucketlist en de tijd was rijp om het uit te gaan voeren. In goed overleg met zijn werkgever en sponsor E.M.T. Zeeman uit ’t Zand heeft hij ruim drie maanden vrij genomen om zijn droom te verwezenlijken. Bij zijn vertrek werd hij de eerste veertig kilometer bijgestaan door zijn vrienden van 123DOUCHEN en kreeg hij een voortvarende start. Bij het monument op de afsluitdijk nog even cola met appelgebak genuttigd, waarna hij werd uitgezwaaid.

Zijn doel is minimaal honderd kilometer per dag te fietsen en hij zit tot nu toe ruim boven zijn gemiddelde want in de eerste drie dagen reed hij 160 km per dag. Het laatste bericht is dat hij op 26 juni aangekomen is op het strand van Frederikshaven in Denemarken. Vanaf zijn start tot de haven heeft hij in totaal 1140 km gefietst, ruim boven zijn gewenst gemiddelde. Afgelopen maandag nam hij de boot van Frederikshaven naar Oslo, wat een dagreis is. In Noorwegen zal hij zeker minimaal drie weken moeten fietsen voordat hij de Noordkaap bereikt. Na het bereiken van de Noordkaap zal hij terug fietsen via Finland, Estland, Litouwen, Letland, Polen en via Duitsland weer naar ’t Zand.

Arjan Glas fietst naar de Noordkaap (1)

Arjan Glas fietst naar de Noordkaap (2)

Arjan Glas fietst naar de Noordkaap (3)

Arjan Glas fietst naar de Noordkaap (4)

Arjan Glas fietst naar de Noordkaap (5)

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info