ATB-nieuws Kolkman competitie en ATB Zijdewind

De Zandtemer ATB’ers hebben het druk gehad. Op donderdag 8 en zondag 11 september waren er wedstrijden om de Kolkman competitie en tijdens de kermis in Zijdewind. Cees Donker was aanwezig, reed mee en bracht verslag uit.

Kolkman Competitie:
Donderdag 8 september was de 10e en laatste wedstrijd verreden. Tevens was hierna de prijsuitreiking van de competitie. Het weer was buitengewoon mooi en warm wat de race zwaarder maakte. Vanuit ’t Zand reden er vier Zantemers mee in de volgende categorieën:
Cat. C: Hessel Zwaan 5e. Eindklassement: 5e
Cat. D: Barry Zwaan 1e. Eindklassement: 1e
Nieuwelingen: Coen Donker 3e, Binck Burger 4e. Eindklassement: Coen Donker 2e en Binck Burger 6e
Veteranen: Cees Donker 7e. Eindklassement: Cees Donker 12e en Brian Tamis 15e

ATB Zijdewind:
Afgelopen zondag 11 september is weer de jaarlijkse kermiscross verreden onder tropische condities. Het parcours was weer als vanouds erg mooi geprepareerd met over een schapendijk, vletten met pallets, door tuinen, brug over de rotonde, door nog meer tuinen, langs het buitenzwembad en over de camping De Rietkraag. Coen Donker en Binck Burger waren ingeschreven bij de categorie 13/14 jaar. Het was een mooi groep fietsers die circa één minuut achter de plaatselijke heren 15+ mochten starten. Binck en Coen hadden er zin aan en ze haalde in de eerste ronde zeker veertig renners in! Daarna was het tempo houden en lekker genieten van deze cross. Coen had vanaf de start de leiding en heeft die niet meer uit handen gegeven. Binck reed zeer sterk lang tweede tot de laatste ronde, waar nummer drie aansluiting vond. Het was duidelijk dat deze twee jongens in de laatste ronde moesten bepalen wie tweede en derde werd. Binck kwam in de sprint net te kort, maar is heel netjes als derde gefinisht.
Topklasse: Gijs Burger is elfde geworden in een veld van 52 deelnemers. In deze klasse werd zeer hard gereden en op het scherps van de sneden kortom knappe prestatie van Gijs.
Verder deden er nog een aantal Zantemmer volwassenen mee maar de schrijver heeft niet genoteerd wie. Zie de uitslagen op www.atbzijdewind.nl.

coen-donker-atb-september-2016-1

coen-donker-atb-september-2016-2

coen-donker-atb-september-2016-3

coen-donker-atb-september-2016-4

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info