ATB Top Noord-Holland – 21 oktober 2018

Een verslag van Cees Donker

De naam Rabotop is vervangen voor ATB Top Noord-Holland en dit jaar worden er vijf wedstrijdengeorganiseerd. De aftrap was in het Dijkgatsbos georganiseerd door TV De Venne. Door de goede weersomstandigheden waren er heel veel bijschrijvers en daardoor over de 200 deelnemers.

Vanuit ’t Zand was afgevaardigd speaker John Deutekom, Teun de Boer, Binck Burger en Coen Donker.

Teun de Boer startte 09.45 uur in categorie 1 (jongste en kleinste deelnemers) en reed onder aanmoediging van zijn vader een prima wedstrijd en is 14e geworden. Het was voor Teun een pittige wedstijd maar hij fietste moedig en met heel veel plezier dit ATB rondje.

De start Nieuwelingen/Junioren was om 11.30 uur voor 60 minuten fietsen en Binck liet gelijk zien dat hij er weer is en nam de leiding met een kopstart.

Coen zijn start was goed maar na ca 250 meter had hij een lekke band met zijn veldrijfiets, helaas….maar de oplossing was er snel want hij mocht een (te kleine) fiets lenen.

Met een pittige achterstand ging Coen op de niet passende ATB de achtervolging in terwijl Binck lekker in de kopgroep fietste.

Het tempo lag hoog en Binck viel elk rondje iets terug wegens het ontbreken van wedstrijdritme. Coen fietste elk rondje flink naar voren om uiteindelijk toch nog zicht te hebben op een podium plaats.

Beide jonge mannen hebben lekker gefietst en Binck finishte als 5e en Coen wist zich nog net als 3e te klasseren.

Zondag 28 oktober is de tweede wedstrijd bij HRTC-DOK.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info