Bart Hoekman gaat z’n tweede jeugd in

‘Je werk is af wat doet dat deugd. Hoog tijd voor je tweede jeugd’. Hij kon er niet om heen afgelopen dinsdag. Voor Bart Hoekman brak zijn laatste dag als werknemer aan en werd daar op verwezen. Een dag later kijkt de 64-jarige Zandtemer toch met aparte gevoelens terug. ,,Het was vanmorgen vreemd dat ik niet meer te werk moest.”

Bart had nog voldoende vrije dagen over waardoor hij met verlof kan. Volgend jaar wordt hij 65 en gaat hij na 41,5 jaar werken met pensioen. Na zes jaar voor de Koninklijke Marechaussee te hebben gewerkt besloot Bart om bij Hoogovens – wat nu Tata Steel heet – te gaan werken. ,,Ik ben werkzaam geweest bij de verkeersdienst. Ik droeg bij aan de veiligheid. De laatste jaren heb ik – nadat ik aan mijn hart ben geopereerd – als verkeersadviseur gewerkt. Er gebeurt zo veel bij de dat bedrijf dat wil je niet weten. Waar ik trots op ben is dat ik de tweehonderd spoorwegovergangen mede bewaakt heb gekregen. Ik heb zo veel mensen onder de trein zien liggen. Dat is verschrikkelijk. Het kostte liefst 110.000 euro per overgang maar sindsdien komt het nauwelijks meer voor.”
Met vier kinderen en net zoveel kleinkinderen, verschillende hobby’s en een lieve vrouw is Bart niet bang voor het zwarte gat. ,,Ik ga eerst een tijdje niks doen. Verder ben ik betrokken bij Geel Zwart, de Wielerronde in ’t Zand en ik zit bij de Hartclub. Vervelen ga ik mij zeker niet!”

Bart Hoekman vut

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info