Basisscholen krijgen voorlichting van de brandweer

Hoe kun je ervoor zorgen dat er geen brand uitbreekt in je huis? En als er toch brand ontstaat, wat moet je dan doen? Leerlingen van groep 7 of combinaties van groep 6/7 of 7/8 van de basisscholen in de gemeente Schagen krijgen voorlichting van de brandweer.

De les, met interactie, duurt een uur en vindt plaats op de school waarbij de leerlingen na afloop een lespakket krijgen wat ze op een later moment met de leerkracht kunnen behandelen. Daarnaast krijgen ze nog een opdracht mee die zij thuis kunnen uitvoeren. Ze leren bijvoorbeeld dat het heel belangrijk is om van te voren een vluchtplan te maken, omdat je bij een echte brand door de rook niets ziet. Door de les kunnen ze hun ouders ook vertellen over de belangrijkste brandoorzaken in huis.

Alle scholen in de gemeente Schagen hebben via een brief het aanbod gekregen om lessen te krijgen over brandveiligheid. Een aantal scholen heeft de voorlichting al gekregen. Scholen die belangstelling hebben maar nog niet gereageerd, kunnen zich alsnog melden bij de afdeling Veiligheid tel.: (0224) 210 356 op per mail preventie@schagen.nl.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info