Bedrijven stellen zich voor – Ambachtelijke Schilders Groep

In deze rubriek stellen een aantal bedrijven die lid zijn van de zakenclub zich voor aan de hand van vragen die zijn opgesteld door de Zakenclub.  Deze keer is het de beurt aan: 

Ambachtelijke Schilders Groep

 

Algemene informatie.

De Ambachtelijke Schilders Groep heeft zijn oorsprong in 2003, toen de grondlegger en eigenaar Govert-Jan Jongejan A.S.G. is gestart.  Govert-Jan is zelf woonachtig in ’t Zand, de Ambachtelijke Schilders Groep heeft de werkplaats en opslag in Anna Paulowna.

Het allround schildersbedrijf heeft inmiddels alle facetten van het ambacht in eigen huis. Zoals onderhoudsschilderwerk groot of klein, binnen of buiten. Nieuwbouwschilderwerk in alle soorten en maten, van woonhuizen tot landelijke (winkel)ketens. Wandafwerking zoals glasweefsels en behang voeren wij vakkundig uit. Ook kunnen wij allerlei soorten glas leveren en plaatsen.  Met inmiddels twaalf ambachtsmannen én -vrouwen hebben wij een prachtig team met jarenlange ervaring en vakkennis.

 

De geschiedenis.

Govert-Jan was ooit werkzaam bij een verfgroothandel. Hij kwam bij veel schilders  over de vloer maar miste een echt allround schildersbedrijf. Een bedrijf waarin alles binnen het ambacht onder één dak te vinden was. Vanuit die visie is hij de Ambachtelijke Schilders Groep gestart.

 

De producten/diensten.

Zoals al zijdelings benoemd heeft de Ambachtelijke Schilders Groep alle facetten in huis welke horen bij het schildersvak. Naast onze eigen schilders, glaszetters en behangers, hebben wij goede contacten met timmerbedrijven, stukadoors en aannemers.  Als een klant bij ons komt voor een offerte kunnen wij hen ontzorgen door een compleet pakket te offreren. Dit doen wij voor zowel de particuliere markt maar ook de zakelijke markt weet ons te vinden. Daarnaast is het bieden van flexibiliteit en vakmanschap een kwaliteit welke zeer wordt gewaardeerd door onze grote groep vaste klanten.

 

Innovaties en nieuwe ontwikkelingen.

De afgelopen 15 jaar zijn er al vele veranderingen geweest. Binnen schilderen we 100% watergedragen in plaats van de traditionele synthetische lakken. Glasweefsel wordt niet meer ingelijmd maar door een waterbak gehaald. De lijm in het weefsel wordt hiermee geactiveerd. Ook maken wij steeds meer gebruik van een spuitinstallatie, de resultaten zijn verbluffend!

 

De kernwaarden van de ondernemer en/of het bedrijf.

Vanaf dag één is Govert-Jan duidelijk over zijn koers; vakmanschap met een hoge mate van kwaliteit, flexibiliteit, persoonlijkheid en altijd conform gemaakte afspraken en wensen van de klant, aangezien de klant centraal staat.

 

De toekomst.

Door de krapte op de arbeidsmarkt, zeker in de schildersbranche, is er een groot gebrek aan vakkundig personeel. Wij zijn ontzettende trots op onze vakkundige schilders binnen de Ambachtelijke Schilders Groep. Voor de toekomst van A.S.G. is onze wens dat we deze prachtige groep mensen bij ons bedrijf houden zodat we in de toekomst dezelfde kwaliteit kunnen leveren waar we al jaren om bekend staan.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen?

De Ambachtelijke Schilders Groep is continue bezig met het verantwoord en efficiënt omgaan met materialen en bescherming van personeel en omgeving. Als bedrijf actief in de onderhoudsmarkt zijn wij ons bewust van de invloed op mens en milieu. Wij voldoen dan ook uiteraard aan de wetten en voorschriften betreffende milieu aangelegenheden.

Ook richten wij ons naast de bescherming van het milieu op goed werkgeverschap en het leveren van een bijdrage aan de samenleving waarin we werken. Er komen regelmatig innovaties voorbij welke hieraan bijdragen. Wij durven deze dan ook te gebruiken ook al zijn de kosten hoger. We kijken naast een goed bedrijfsrendement ook  naar maatschappelijke doelen . A.S.G.  probeert door het steunen van diverse lokale goede doelen , stichtingen, sportverenigingen en publieke evenementen ons steentje bij te dragen.

 

Verduurzaming van de omgeving

Er zijn al veel transities geweest, steeds weer een stap verder. Wij staan op dit moment aan de vooravond van ‘groene’ verf met een plantaardig bindmiddel. Deze producten worden gemaakt van biobased grondstoffen in plaats van grondstoffen met een fossiele oorsprong. Biobased verf heeft door zijn natuurlijke eigenschappen aanvullende voordelen op het gebied van gezondheid en comfort. Produceren en bouwen met biobased materialen past volledig binnen een circulaire economie. Wij hebben zoals vaker als pionier in de branche deze producten getest….

 

Waarom aangesloten bij de Zakenclub?

Een gezellig en leefbaar dorp blijf je niet zomaar, daar draagt elke Zandtemer aan bij. De ZakenClub draagt hier ook zeker aan bij. Het is een bijzondere, actieve groep ondernemers met als doel dat ’t Zand er leefbaarder van moet worden. Als ondernemer is het goed om met gelijkgestemden te kunnen sparren en samen dingen kunnen bewerkstelligen.

 

Welke wijze les zou u willen overdragen aan de Zandtemmers?

Een wijze les geven is lastig. Wees eerlijk, positief en blijf vooral jezelf. Durf te dromen en als je ambities hebt:  ga ervoor!

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info