Bedrijven stellen zich voor – Haneco Services

In deze rubriek stellen een aantal bedrijven die lid zijn van de zakenclub zich voor aan de hand van vragen die zijn opgesteld door de Zakenclub.  Deze keer is het de beurt aan: 

Haneco Services

 

 

Algemene informatie.

Haneco Services, inmiddels uitgebreid met de ondernemingen: DTE-Europe,  Combine Systems en Nixwell Solar projects, met vestigingen in ’t Zand, Zwaag en Stompetoren.

 

De geschiedenis.

Soms moet je als persoon van je hobby, je werk maken. Komend uit de technische personele dienstverlening, vond ik het zelf ook leuk om de “handen uit de Mouwen” te steken. 12 jaar geleden nam ik de stap om volledig zelfstandig te gaan werken en mijn opgedane kennis op gebied van energiebesparing te gaan delen met iedereen die dit maar wilde weten. Dat ik hiermee begon waren er nog maar weinig bedrijven welke zich bezig hielden met onafhankelijk advies, ik moest dus veel pionieren om mijn bedrijf enigszins bestaansrecht te geven. Inmiddels ruim 10 jaar terug werd ik gevraagd door de gemeente om mee te werken een de energiestrijd Schagen/Zijpe/Harenkarspel. Startend met een project in ons eigen dorp. Te samen met nog een paar ondernemingen zijn we begonnen aan het verduurzamen van de woningen aan de Julianastraat. Asbest van de daken, een nieuw geïsoleerd dak, spouwmuur en vloerisolatie, en voor wie dit interessant vond ook meteen zonnepanelen op het dak. Ik ben alle bewoners nog steeds erg dankbaar dat ze mij deze mogelijkheid hebben gegund, en dat er zo veel animo was. Dat daarna meerdere woningen in ons dorp volgde was wel een kroon op ons project.

Dit project bleef niet onbekend en werd in de media breed uitgemeten, zelfs de wethouder kwam geregeld kijken. De andere dorpen volgde en 2 jaar later werkte we met een team van 6 man door de hele kop van Noord Holland.

Ondertussen werd ook de rest van Nederland wakker en de energetische adviesbureaus kwamen op als onkruid. Omdat de concurrentiestrijd erg groot was, en de prijzen, en de daarbij behorende kwaliteit steeds meer onder druk kwam te staan hebben wij ons werkgebied verlegd naar het adviseren van Woningbouwverenigingen en gemeentes. Hier werken we nog steeds mee en voor.

Als ondernemer moet je mee gaan met de tijd, en kunnen voldoen aan vraag en aanbod. Naast het adviesbureau hebben we een collectieve inkooporganisatie opgericht DTE-Europe, welke zich in de afgelopen jaren steeds meer is gaan richten op Innovatie en hernieuwbare energietechnieken. Het collectieve inkopen verplaatste zich van particulieren naar installateurs en aannemingsbedrijven. Ons motto “wie kan delen, kan vermenigvuldigen” werd leven ingeblazen en steeds meer samenwerkingsverbanden werden gerealiseerd.

Vanuit Haneco Services is ook de werkwijze de afgelopen jaren veranderd. Nog steeds worden onafhankelijke adviezen gegeven, maar het merendeel van de adviezen ging zich meer en meer richten op nieuwe energie technieken. Waarbij er uiteindelijk ook gekozen werd om een eigen weg in te slaan, en de “hobby” nog meer vorm te geven. Het ontwikkelen van, en inmiddels ook produceren van nieuwe verwarmingstechnieken heeft momenteel de overhand genomen. De markt is aan het veranderen, mensen worden via de media gemanipuleerd en de overheid gooit steeds meer water op het vuur. Het versnellen van de energietransitie, maar tegen welke prijs. De insteek van Haneco en DTE-Europe was om een haalbaar en betaalbaar concept te creëren, bestaande technieken met elkaar te combineren met een meetbaar en gegarandeerd resultaat. Zonder dat vooral particulieren niet 10duizenden euro’s voor kwijt hoefde te zijn. Combine Systems is ontstaan. Eerst vanuit de werkplaats aan de Prins Clausweg, en later vanuit een nieuwe locatie in Zwaag worden nu nieuwe technieken ontwikkeld welke er voor moeten zorgen dat Nederland tijdig de gaskraan kan dichtdraaien, maar dat elke woning de warmte en comfort kan behouden welke ze gewend zijn zonder grote verbouwingen en ook geschikt voor de kleinere portemonnee.

 

De producten/diensten.

– Advieswerk op gebied van isolatie, solar en energietechnieken.
– Projectbegeleiding op gebied van zonnesystemen
– Ontwikkeling en verkoop van de Combine technieken Ionisatie en thermodynamisch

 

Innovaties en nieuwe ontwikkelingen.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan een 1 op 1 uitwisselbare oplossing voor de CV ketel voor woningen en utiliteit, beschikbaar in 4 verschillende vermogens, welke betaalbaar moet zijn voor iedereen, Niet alleen in aanschaf, maar ook in verbruik. De techniek die we hiervoor aanwenden is al een decennia oude techniek, maar nooit eerder commercieel toegepast.

 

De kernwaarden van de ondernemer en/of het bedrijf.

innovatief, prestatiegericht, en wie kan delen kan vermenigvuldigen.

Qua innovatie zijn wij goed op weg. De installatie technische kennis, en de opgedane kennis over praktische, toepasbare en begrijpbare oplossingen die ik vanuit “het veld” heb opgedaan, in combinatie met de bedrijven en mensen om mij heen resulteren in daadwerkelijk operationele toepassingen.

Prestatiegericht is herleidbaar aan alles wat we doen binnen het bedrijf. Als we vallen staan we meteen weer op, en van elke tegenslag leren we weer. Voor alles is een oplossing te vinden, al moeten we daarvoor flink aan de bak.

We zijn ons er goed van bewust dat samenwerken één van de basisprincipes van ons bedrijf is. Alleen kom je ver, maar nooit ver genoeg. Ook kan je nooit alleen alle kennis verzamelen om binnen de huidige energietransitie ook maar iets te kunnen betekenen.
Door kennis te delen ontstaat er ook een andere markt waarbij een ieder zijn brood kan verdienen en zijn steentje kan bijdragen.

 

De toekomst.

Momenteel hebben we de media mee, we moeten blijven ontwikkelen om met de tijd mee te gaan. In 2015 moet iedereen in Nederland “van het gas af”, dat houd in dat er nog voldoende mogelijkheden zijn om verder te groeien.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en Verduurzaming van de omgeving

Onze visie over maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent ons steentje, maar ook een stuk verantwoordelijkheid, bijdragen voor ons vakgebied. Dit dus vooral op gebied van klimaatverandering, door middel van onze producten, maar ook in ons advieswerk proberen wij iedereen op de verschillende gevolgen te wijzen. Bijkomend voordeel is dat door onze aanpak de gemiddeld besteedbaar inkomen verantwoord uitgegeven wordt, en dat op de langere termijn ook andere bedrijfstakken kunnen profiteren van onze inspanning.

 

Waarom aangesloten bij de Zakenclub?

Betrokken zijn met het dorp, maar ook op de hoogte zijn en blijven met alles wat ons mooie dorp aan gaat.

 

Welke wijze les zou u willen overdragen aan de Zandtemmers?

Om in mijn vakgebied te blijven denk ik dat het mee geven van de noodzaak, om ons bewust te zijn van “wat willen we ons nageslacht, en de generaties daarna mee geven” denk aan het milieu, maar ook aan de portemonnee. Een investering in duurzaamheid is niet alleen voor nu, maar voor in lengte van jaren.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info