Bedrijven stellen zich voor – Klavertje 4 zeilmakerij

In deze rubriek stellen een aantal bedrijven die lid zijn van de zakenclub zich voor aan de hand van vragen die zijn opgesteld door de Zakenclub.  Deze keer is het de beurt aan: 

Klavertje 4 zeilmakerij

 

 

Algemene informatie.

Ons bedrijf is opgericht in 2012 in Oudesluis achterin mijn eigen schuur, maar die werd in 2016 te klein en toen zijn we verhuist naar de Prins Clausweg 8 D in t Zand. In principe werk ik alleen, maar als het te bedrijvig is dan springen mijn zoons en vrouw ook regelmatig bij.

 

De geschiedenis.

Ik heb het bedrijf in 2012 overgenomen van mijn toenmalige buurman die er mee stopte. Ik nam toen 1 oude machine over en nog wat resterende gereedschappen en materialen. De eerste klussen waren de reparaties van paardendekens. Opeens kwam er een klant die vroeg of het mogelijk was om een paar verandazeilen te maken en zo is het een beetje gaan groeien. Ik werkte de eerste jaren nog 4 dagen in de week bij een baas, maar door toenemende drukte ben ik in 2015 helemaal voor mezelf gegaan.

 

De producten/diensten.

De producten die we aanbieden zijn het maken van verandazeilen, afdekhoezen voor machines, reparaties van tenten, het maken van kussens voor buitenbanken en dergelijke en reparatie en wassen van paardendekens en nog legio toepassingen waar een zware naaimachine aan te pas komt. Ook zijn we trots om  meegewerkt te hebben aan de entree van het Zandstock festival

 

Innovaties en nieuwe ontwikkelingen.

Afgelopen jaar hebben we een volautomatische zoomlasser aangeschaft om nog mooier en strakker werk te kunnen maken, ook zijn we momenteel bezig om voor een bedrijf in Langedijk speciale hoezen te maken voor bluskanonnen te maken.

 

De kernwaarden van de ondernemer en/of het bedrijf.

De kernwaarden voor mij als ondernemer zijn; blijf dicht bij je klant en behandel ze net zoals ik zelf behandeld wil worden en wat ik ook heel belangrijk vind van het zelf ondernemen is genieten van de vrijheid die je wel degelijk hebt.

 

De toekomst.

De toekomst voor mijn bedrijf zie ik zonnig in aangezien de afgelopen jaren het klantenbestand sterk is toegenomen en een aantal collega zeilmakerijen hier in de buurt zijn gestopt.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen?

MVO ondernemen is natuurlijk een groot begrip en als ik daar wel eens over lees vind ik dat dit vaak te ver gaat. Mij bekruipt wel eens het gevoel dat veel bedrijven dit zogenaamd ook doen omdat de concurrent dat ook doet. Zelf heb ik een hekel aan papierwerk en allerlei moeilijke regelingen. Ik hou van korte en duidelijke afspraken met mijn klanten. Ten eerste scheelt dit veel tijd voor mij… maar uiteindelijk ook voor de klant heel veel geld .Wat ook een belangrijk aspect is in dit verhaal is dat je jezelf heel veel regels gaat opleggen (dus je vrijheid wordt minder) Maar ik snapt dat veel grotere bedrijven hier niet onder vandaan kunnen.

 

Verduurzaming van de omgeving

Wat betreft verduurzaming van de omgeving werk ik graag mee aan goede doelen en d.m.v. sponsoring het mogelijk te maken dat evenementen voor kinderen en  verenigingen door kunnen gaan.

 

Waarom aangesloten bij de Zakenclub?

Ik ben aangesloten bij de zakenclub vanwege het onderlinge contact met andere ondernemers in t Zand en natuurlijk ook voor een stukje gezelligheid.

 

Welke wijze les zou u willen overdragen aan de Zandtemmers?

De wijze les voor de Zandtemmers vind ik moeilijk aangezien ik ’t Zand al een erg sociaal dorp vind met een bruisend verenigingsleven en waar veel mensen vrijwilligerswerk doen…misschien het enige wat ik kan zeggen dat sommige iets minder moeten drinken met de Zantemmer kermis!! :)

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info