Bedrijven stellen zich voor – Margreet Roels – geldadviseur voor ZZP’ers

In deze rubriek stellen een aantal bedrijven die lid zijn van de zakenclub zich voor aan de hand van vragen die zijn opgesteld door de Zakenclub.  Deze keer is het de beurt aan: 

Margreet Roels – geldadviseur voor ZZP’ers

 

Algemene informatie.

Ik ben Margreet Roels, ben geboren en getogen in Oudesluis en woon er nog steeds met heel veel plezier. Na een paar jaar gewerkt te hebben bij de Rabobank in Schagen ben ik in het bedrijfsleven terecht gekomen. Ik heb 18 jaar op verschillende afdelingen gewerkt bij groothandel Vegro in Alkmaar en daarna 15 jaar als financieel controller bij Jacosol Nederland in Wieringerwerf. In deze laatste functie had ik o.a. contact met klanten en leveranciers en toen viel het mij op dat lang niet iedereen de boekhouding op orde had. Regelmatig zei ik tegen mijn collega “wat zou ik daar graag de boekhouding op de rit willen zetten!” Het bleef niet bij zeggen alleen, in goed overleg met de directeur heb ik mijn baan opgezegd, om wat ik graag wilde doen ook werkelijk uit te gaan voeren.

 

De geschiedenis.

In april 2016 ben ik voor mijzelf begonnen om bedrijven te helpen hun boekhouding op de rit te zetten. Door een opleiding die ik in 2017 volgde, werd ik me bewust dat goed omgaan met geld niet voor iedere ondernemer vanzelfsprekend is.

Ik wilde mijn kennis met zoveel mogelijk mensen delen, maar hoe doe je dat? In de zomer van 2018 stelde ik deze vraag ook aan Daphne Lie (uit Ter Aar). Zij adviseerde mij om een boek te schrijven. Een boek? Ik? Ja, waarom niet? zei ze.

Nog in hetzelfde gesprek hebben we besloten om onze kennis te bundelen en sámen een boek te schrijven. Uit de praktijk is ons gebleken dat met name de ZZP’ers wel wat hulp kunnen gebruiken en daarom hebben wij ons gericht op deze doelgroep.

In februari 2019 is ons boek “Je financiën als ZZP’er de baas” op de markt gekomen. Een boek in spreektaal, rijk geïllustreerd en het gaat alleen over herkenbare dagelijkse dingen, die je als ZZP’er écht moet weten.

Sindsdien ben ik in een rollercoaster terecht gekomen.

Alle puzzelstukjes zijn op zijn plaats gevallen. Daphne en ik zijn een superteam, we versterken elkaar enorm en onze missie is duidelijk; “Zorgen dat zoveel mogelijk ZZP’ers controle krijgen over hun geld. Zodat zij nu én in de toekomst bewuste keuzes maken en daardoor met plezier hun vak kunnen uitoefenen zonder financiële problemen.”

 

De producten/diensten.

Natuurlijk ons boek “Je financiën als ZZP’er de baas”. Daarnaast deel ik graag mijn kennis door het geven van cursussen, workshops en lezingen.

ZZP’ers die liever individueel begeleid willen worden, kunnen ook bij mij terecht. Ik leer ze hoe een boekhouding in elkaar zit, hoe je deze in zo min mogelijk tijd kunt bijhouden en welke cijfers belangrijk zijn om te weten. Daarnaast leer ik ze hoe je op een eenvoudige manier controle kunt hebben over je geld. Tijdens de afspraken fungeer ik automatisch ook als sparringpartner.

 

Innovaties en nieuwe ontwikkelingen.

Op dit moment ben ik, samen met mijn collega, in gesprek met grote partijen om ervoor te zorgen dat wij zoveel mogelijk ZZP’ers bereiken. Wij vinden dat ZZP’ers zich ervan bewust moeten worden dat de toekomst niet alleen maar zonnestralen kent, maar ook donkere wolken en dat je nú moet zorgen voor een plan B.

 

De kernwaarden van de ondernemer en/of het bedrijf.

Ik werk graag samen met ZZP’ers die houden van een samenwerking zonder toeters en bellen.

Want dat ben ik; geen gedoe, praktisch, nuchter, open en eerlijk, betrouwbaar, enthousiast en vooral positief!

 

De toekomst.

Mede door de rollercoaster waarin ik terecht ben gekomen, zie ik de toekomst zonnig in. Ieder jaar starten veel mensen als ZZP’er, die allemaal bewust gemaakt moeten worden dat je niet zonder financiële basiskennis kunt om een succesvol bedrijf op te bouwen.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Mijn bedrijf en ik zijn één. Dus wat ik privé doe, geldt ook voor mijn bedrijf. Afval scheiden doe ik zo precies mogelijk en ik ga bewust met energie en water om. Ik werk voornamelijk digitaal en print zo min mogelijk uit.

 

Verduurzaming van de omgeving

Ik geef gastlessen op scholen om de leerlingen te laten zien hoe je slim met je geld kunt omgaan en waarom sparen zo belangrijk is.

 

Waarom aangesloten bij de Zakenclub?

Als Oudesluizer heb ik me aangesloten bij de ZakenClub ’t Zand omdat ik graag ervaringen wil uitwisselen met ondernemers hier uit de buurt. Het is een fijne, actieve club met een nuchtere kijk op zaken. Daar houd ik van.

 

Welke wijze les zou u willen overdragen aan de Zandtemmers?

Lastig deze vraag; wie ben ik om dat te kunnen zeggen?

Oké deze dan; Geloof in jezelf, je kunt meer dan je denkt!

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info