Bedrijven stellen zich voor – MultIT Automatisering

In deze rubriek stellen een aantal bedrijven die lid zijn van de zakenclub zich voor aan de hand van vragen die zijn opgesteld door de Zakenclub.  Deze keer is het de beurt aan: 

MultIT Automatisering

Algemene informatie.

Hallo, even voorstellen: wij zijn MultIT Automatisering! Eind jaren ‘90 is ons bedrijf opgericht door John Zomerdijk, een echte Zandtemer. Inmiddels is de dagelijkse bedrijfsvoering al jaren in handen van Klaas-Jan Weel en Laura Weel. Zowel zakelijk als op privégebied zijn wij partners. Verder bestaat ons team uit 5 gedreven collega’s, waaronder één administratief medewerker. Een prachtig collectief, waar we trots op zijn!

MultIT, “Mult-I-T”, is gevestigd aan de Pastoor Velzeboerstraat in ’t Zand. Wij zijn dienstverlener in alles op het gebied van ICT, netwerken en servers. Daarmee ontzorgen we voornamelijk het MKB en multinationals uit de regio.

 

De geschiedenis.

Op 1 april 1997 besloot John Zomerdijk om, naast zijn werkzaamheden bij een grote cacaofabriek, een dienstverlenend automatiseringsbedrijf op te richten. In eerste instantie was het doel om particulieren te helpen met zelfbouw PC’s. Na verloop van tijd kwam John Zomerdijk in contact met Jeroen Kamp. Jeroen Kamp werd als vennoot toegevoegd en de organisatie ging door als Zomerdijk & Kamp Automatisering. Aangezien de heren de werkzaamheden voor deze organisatie niet meer konden combineren met hun drukke baan, werd Klaas-Jan Weel aangetrokken. Na zijn studie is Klaas-Jan fulltime voor het bedrijf gaan werken. Een jaar later heeft Klaas-Jan zich ook als vennoot in de onderneming gekocht.

In 2011 is het bedrijf verhuisd naar de Multitreffer, waarna de bedrijfsnaam is aangepast naar MultIT Automatisering. Na een aantal jaar zijn John en Jeroen andere routes gaan volgen op zakelijk gebied. Sinds 2016 heeft Laura Weel zich als vennoot toegevoegd bij het bedrijf van haar man Klaas-Jan. Samen zijn zij (wij) nu eigenaar van een mooie organisatie die zijn klanten graag verder helpt!

 

De producten/diensten.

Waar in de beginjaren vooral desktops en servers werden verkocht en onderhouden, zijn we in de loop der jaren steeds meer naar de totaaloplossingen voor onze klanten gaan kijken. Onze core-business is het opzetten en onderhouden van bedrijfsnetwerken. Wij zijn een one-stop-shop voor alle benodigdheden op het gebied van ICT, telefonie (vast, mobiel en VoIP), internetverbindingen, camerabeveiliging, WiFi en nog veel meer. Er zijn mogelijkheden tot het afsluiten van diverse servicecontracten, waaronder ook 24/7 support. Maar als uw printer weer eens papier opeet in plaats van uitspuugt, dan zijn we u ook graag van dienst!

 

Innovaties en nieuwe ontwikkelingen.

Op dit moment zijn we druk met de verbouw/aanbouw van ons pand. Met de uitbreiding hebben onze collega’s straks meer ruimte om, waar gewenst, ongestoord te kunnen werken. De extra ruimte maakt ook de weg vrij voor toekomstige groei van ons team. Daarnaast biedt de nieuwe kantine meer ontspanningsmogelijkheden.

Op technisch gebied zijn wij als automatiseerder natuurlijk altijd bezig met de nieuwste ontwikkelingen. In deze tijd is dat eigenlijk teveel om op te noemen! Beveiliging tegen (online) dreiging van buitenaf is een belangrijk aspect van ons werk. Criminelen innoveren constant en dus moet ervoor gezorgd worden dat onze klanten veilig online kunnen zijn. Verder zien we dat de nadruk in ons vak steeds meer wordt gelegd op diensten en services in plaats van dozen schuiven en hardware wegzetten. De klanten melden een probleem en daar moeten wij een geschikte oplossing voor vinden.

 

De kernwaarden van de ondernemer en/of het bedrijf.

Persoonlijk geloven we beide in eerlijkheid, openheid en hard werken. Hier handelen we in onze bedrijfsvoering ook naar. De slagzin van MultIT is “Uw aannemer op het gebied van ICT”. Ons doel is om de automatisering van de klant zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Wij geloven dat dit alleen bereikt kan worden door een eerlijke boodschap naar onze klanten te communiceren. Daarnaast proberen we altijd zoveel mogelijk vanuit het oogpunt (en de portemonnee) van de klant een oplossing voor het vraagstuk te bedenken. Klantvriendelijkheid staat bij ons hoog in ’t vaandel.

 

De toekomst.

Qua oppervlakte is ons kantoor in 2019 meer dan verdubbeld. We hebben dus ruimte voor uitbreiding. Dit is hard nodig ook, om de groei van ons klantenbestand te kunnen bijbenen. We verwachten dat de migratie van investeringen in hardware naar services en abonnementen steeds meer door zal zetten. Daar zullen we steeds meer de rol van Managed Services Provider (MSP) gaan spelen in plaats van klassieke reseller.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Wij vinden het ook belangrijk dat onze collega’s een prettige werkomgeving hebben. Zo heeft de kantine een huiselijke sfeer, compleet met keuken en fruitmand, en zijn alle werkplekken voorzien van sta-zittafels. Voor de collega’s die niet te ver van hun werk wonen, bieden wij een elektrische fiets van de zaak. Daarnaast sponsoren we diverse verenigingen en hebben we sinds 2018 een collega succesvol kunnen re-integreren nadat hij een aantal jaar in de WIA gezeten had. Hoewel wij ons focussen op de zakelijke markt, zijn particulieren nog altijd welkom. Wij vinden het onze maatschappelijke taak om deze service te blijven aanbieden.

 

Verduurzaming van de omgeving

Bij MultIT geloven we er heilig in dat door een aantal dingen anders te doen, we de wereld een klein beetje beter kunnen maken. Met onze nieuwe aanbouw hebben we een kantoorruimte gecreëerd die zeer goed geïsoleerd is. Bovendien hebben nog eens 30 extra zonnepanelen laten aanleggen, naast de 32 die we al hadden. Ons nieuwe kantoor is al geheel voorzien van LED-verlichting, maar dit jaar zullen we ook het oude gedeelte op de schop gooien, om ook deze ruimtes een stuk energiezuiniger maken. Naast deze maatregelen, scheiden wij zoveel mogelijk het plastic van de verpakkingen.

 

Waarom aangesloten bij de Zakenclub?

Als ondernemers vinden wij het belangrijk dat je kunt sparren met collega ondernemers. Niet alleen om zelf beter te worden in het vak, maar ook om een aantal doelen te kunnen steunen of uitvoeren. Als vereniging kun je deze doelen vaak beter bereiken dan een individu.

 

Welke wijze les zou u willen overdragen aan de Zandtemmers?

Met de digitalisering van onze maatschappij, lijken we het sociale aspect van onze samenleving uit het oog te verliezen. De gemeenschapszin in ’t Zand laat ons zien dat het wel echt anders kan door samen ergens de schouders onder te zetten!

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info