Over Oostwouder

Oostwouder Tank-& Silobouw BV is een zelfstandig familiebedrijf dat inmiddels 40 jaar ervaring heeft in het bouwen van silo’s en opslagtanks. Vanaf 1990 is ons bedrijf gespecialiseerd in RVS gelaste opslagtanks.

Oostwouder Tank-& Silobouw BV is de uitvinder van het CoilBuilding Tankbouw systeem. Midden jaren ’80 bedacht, ontwikkelde, produceerde en patenteerde Oostwouder het CoilBuilding systeem en heeft daarmee een goede bekendheid verworven bij diverse grote ingenieursbureaus, de op-en overslagindustrie, de waterzuiveringsbedrijven en bij diverse industriële afnemers.

De flexibele uitvoering bij de bouw van zowel tankparken als één enkele tank is een belangrijk en gewaardeerd kenmerk van Oostwouder Tank-& Silobouw BV. Projecten worden vanaf het ontwerp tot eindmontage in eigen huis aangestuurd. Wij hebben ervaring met verschillende ontwerpcodes volgens EN, DIN en API.

Het CoilBuilding systeem is een perfect systeem voor het bouwen van RVS-tanks op locatie. In de jaren ’90 heeft het bedrijf zeer veel op locatie gewerkt bij de klanten op het terrein. Daarom is ons bedrijf vanuit de basis sterk locatie gericht en hebben wij een goede projectmatige organisatie.

Vanwege de strenger wordende arbo- en milieu-eisen, kiezen de klanten er steeds vaker voor om steeds grotere opslagtanks te laten aanvoeren. Daar is ons bedrijf tijdig op ingesprongen door een mooie fabriek te bouwen in ’t Zand direct aan het Noord-Hollands Kanaal.

Door het vele werk op bouwplaatsen is een schat aan ervaring opgedaan. Al deze ervaringen zijn samengebundeld in de productietechnieken die nu in de fabriek worden toegepast. Met onze ca50 medewerkers streven wij ernaar om de projecten naar volle tevredenheid van de klant op te leveren. Het nakomen van afspraken staat bij ons hoog in ‘t vaandel.

Socials

Oostwouder is sinds 2022 ook actief op socialmedia waaronder