Belastingaanslag gemeente maand later

Inwoners en bedrijven in de gemeente Schagen krijgen de belastingaanslag van de gemeente eind maart op de deurmat. Dat is niet – zoals standaard – eind februari. Het uitstel komt door het nieuwe softwareprogramma waar de gemeente sinds 1 januari mee werkt.

Wethouder Financiën Jan Steven van Dijk: “Voor het vullen van dit programma hebben we iets meer tijd nodig dan verwacht. Het is belangrijk dat inwoners van ons een belastingaanslag krijgen die helemaal klopt. Dus krijgen ze hem deze keer een maand later. Het nieuwe programma is trouwens een stuk goedkoper dan het vorige programma waar we mee werkten. En geen onnodig geld uitgeven vinden we ook belangrijk.” De besparing is ruim een ton, van € 141.000,- zijn de kosten voor het programma gedaald naar € 34.000,-

Tegelijk met de belastingaanslag krijgen inwoners en bedrijven ook de WOZ-waarde van 2018.

Inwoners die de gemeentelijke belastingen in termijnen betalen, starten daar ook een maand later mee. Overigens hebben inwoners er geen last van dat zij de belastingaanslag van de gemeente een maand later krijgen. Voor de aangifte van de inkomstenbelasting in 2018 is namelijk de WOZ-waarde van 2017 nodig. Deze staat meestal in ingevuld bij de voor ingevulde aangifte van de Belastingdienst.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info