Bevrijdingsfestival WBO

Wij horen je denken. Hoezo een Bevrijdingsfestival? Vanuit de WBO is in januari 2018 het idee gekomen om een festival te organiseren rond Bevrijdingsdag. Er was namelijk weinig te doen in de buurt op een dag die eigenlijk wel gevierd moest worden. Met het toenmalige bestuur hebben wij de eerste editie opgezet in 2018. Het was een succes. Wij hadden een speciale kindermiddag en vanaf 16:00 uur barstte het feest los met o.a. DYNA, Yes R, GIO en vele anderen. Het festival was geboren, maar vooral gericht op de jeugd.

Veranderingen
Het festival moest hoe dan ook terugkomen in 2019. Dit was een wens vanuit het bestuur van de Bayes. Wel waren we er over uit dat het festival de hele dag moest gaan duren. Ook wilden wij niet alleen een festival voor de jeugd organiseren, maar voor iedereen entertainment neerzetten. Zowel de jeugd, als de volwassenen moesten zich welkom voelen op ons festival. Editie 2019 is daarom drastisch aangepakt. Het muziek aanbod is divers. We hebben voor ieder wat neergezet, waardoor er genoeg aanbod is. De dag bestaat uit 3 bandjes, 3 dj’s en een feestzanger.

Line up
• DAVE ROELVINK
• Edwin Danks
• Sweet le Freak
• Fleur Raateland
• Tom Haver
• Autique
• Jari Schilder
• Sven the Pianoman
• Jo vd VRO

Foodtrucks
Tijdens het festival hebben wij een groot aanbod qua eten. Ook hier hebben wij dit jaar het één en ander aangepast. Zo komen de Snackwagen en Loempia van DO langs bij ons festival, zodat je goed voorzien wordt van voedsel.

Opvang kinderen tot en met 12 jaar
Voor de mensen met jonge kinderen onder ons hebben wij een speciale Kids-Area ingericht vol met plezier. Ouders kunnen ongestoord genieten van een lekker drankje en de muziek vanaf het buitenpodium. Bij de activiteiten staan mensen die weten hoe er met kinderen moet worden omgegaan. Het mooiste van dit alles: Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree.

Kaartverkoop
De Early-Bird kaarten zijn helaas uitverkocht, maar niet getreurd. Wij hebben nog kaarten voor €20,- die te verkrijgen zijn op onze website: www.wbodebayes.nl. De kaarten zijn overigens ook verkrijgbaar bij café restaurant de Jonge Prins in ’t Zand. Haal ze snel, want op=op.

Veranderingen terrein
Vorig jaar speelde het festival zich af in een grote tent midden op het plein voor de WBO. Dit jaar is dat anders. We hebben er voor gekozen om een groot buitenpodium neer te zetten. Dit podium wordt voorzien van het beste licht en geluid. De ingang is dit jaar aan de kant van de ijsbaan. Verder hebben wij een grote bar, goede garderobe en uiteraard is pinnen mogelijk op het terrein.

Betaalbare drankjes
Het enige festival met echt nog betaalbare drankjes! Een muntje kost €2,- en zijn uiteraard in te wisselen als het festival afgelopen is. Niks geen online systeem, maar gewoon aan de balie na afloop of zelfs tijdens het festival. Een biertje kost 1 muntje, evenals een frisje. Voor een wijntje ben je 1,5 muntje kwijt.

Je steunt hiermee de WBO
Alle opbrengsten van het festival gaan rechtstreeks naar de Jongerenvereniging. Er kunnen weer evenementen georganiseerd worden en het gebouw kan weer her en der opgeknapt worden. Geen reden meer om niet te komen toch? Wij zien jullie graag op 5 mei 2019 tijdens de tweede editie van: BEVRIJDINGSFESTIVAL ’t Zand!

 

Voor meer info en kaarten: www.wbodebayes.nl.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info