Bevrijdingskrant met prachtige foto’s en mooie verhalen

Op 8 mei 1945 reden de Canadese troepen over de Rijksweg door ’t Zand richting de marinestad Den Helder. Langs de hele route vanaf Alkmaar stonden massa’s mensen om de bevrijders te begroeten. Ook in ’t Zand: een serie foto’s, gemaakt door hoofd der school meester Adriaan Kager, geeft een beeld van de doortocht. Deze foto’s zijn teruggevonden in het fotoarchief van Nic Tesselaar. Op 28 en 29 augustus werd de bevrijding in ’t Zand uitgebreid gevierd.
De foto’s zijn nu te zien op www.tzand.info – ’t Zand – Door de tijd heen.

In de kerstkrant van de Zakenclub kondigden wij nog vol vertrouwen aan, dat in het weekeinde van 7, 8 en 9 mei de uitgestelde festiviteiten van 75 Jaar Vrijheid in ’t Zand zouden gaan plaatsvinden.

Helaas, het coronavirus is taaier dan wij dachten en hoopten. Eigenlijk kan en mag er niets van het programma uitgevoerd worden.
Twee onderdelen echter konden wel worden uitgevoerd:
Dit weekeinde wordt de speciaal Bevrijdingskrant huis-aan-huis bezorgd in ’t Zand en wijde omgeving. Een bijzondere krant met prachtige foto’s en mooie verhalen. Een collectors item.
Daarnaast zal er binnenkort een infobord over het Joods Werkkamp geplaatst worden langs de Parallelweg.

Tenslotte heeft het voorbereidend comité besloten om de festiviteiten uit te stellen naar de viering van 80 jaar Vrijheid in 2025.

Het comité 75 Jaar Vrijheid ’t Zand is een samenwerking van Dorpsraad, Ouderen Vereniging Zijpe, WBO, Bevrijdingsfestival, Oranjecomité, de Zonnebloem, St. Stimulering Dorpsactiviteiten, basisschool Zandhope, St. Jozefbasisschool, kerkbestuur O.L.V. Visitatie, Zakenclub, Stichting De Sportvriend.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info