Bewegen voor ex- hartpatiënten in Schagen

Wekelijks is het op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur mogelijk om te bewegen met een groep ex- hartpatiënten. In de gymzaal van de Rank aan de Vincent van Goghlaan in Schagen wordt door gymnastiekvereniging Lycurgus Advendo een beweeg-uur voor deze doelgroep verzorgd. Iedere les begint met een korte warming-up en daarna diverse conditie-oefeningen. Het laatste half uur bestaat uit sport- en spelvormen. Volleybal is favoriet maar ook andere sporten komen aan bod. Kortom; een gevarieerde les waarin rekening wordt gehouden met de mogelijkheden van een ieder.

We weten allemaal dat bewegen goed is voor iedereen, ongeacht leeftijd of beperkingen. Regelmatig bewegen met een matige intensiteit, u hoeft niet buiten adem te raken, leidt al tot een verbetering van het uithoudingsvermogen en het algemeen welbevinden. U bevordert niet alleen uw algehele gezondheid, u traint ook uw hart- en vaatstelsel. U voelt zich fitter, raakt minder snel vermoeid en u kunt veel plezier beleven tijdens bewegingsactiviteiten. Lichamelijke inspanning bevordert de doorbloeding van het hart en remt verslechtering van de kransslagaders. Als u nog niet regelmatig beweegt, verbetert uw hartfunctie duidelijk als u meer gaat bewegen. Uw hartslag in rust wordt lager ,waardoor uw hart minder wordt belast. Natuurlijk speelt het psychische aspect van bewegen ook een belangrijke rol. Bewegen geeft zelfvertrouwen en doet de angst voor inspanning verdwijnen. Buiten het feit dat bewegen goed is voor iedereen, is het ook gezellig. ‘Ontspanning door inspanning’ is een term die door vele leden wordt beaamt. Niet alleen mensen met hartklachten nemen deel aan deze beweeg-activiteit. Tijdens dit uur is het ook voor mensen met bijv. lichamelijke klachten of een chronische aandoening mogelijk om mee te doen.

Bent u enthousiast geraakt en wilt u een keer komen kijken of meedoen? Dan is dat uiteraard mogelijk. Iedere donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur bent u van harte welkom aan de Vincent van Goghlaan nummer 2, 1741 JR in Schagen. Als u vragen heeft of meer informatie wilt over deze beweegactiviteit dan kunt u contact opnemen met mevrouw N. Veenstra, telefoon: 0223-531910 of een e-mail sturen naar voorzitter@lycurgus-advendo.nl.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info