Big Hero 6 uit ’t Zand naar kwartfinale

Op het Cruyff Court in Schagen werd woensdag 18 maart de voorronde gespeeld van de ‘Cruyff Courts 6 vs 6’. Overal in het land worden momenteel deze voorrondes gespeeld met elk hun eigen winnaars die door mogen naar de kwartfinale van het toernooi. In Schagen waren het scholen uit Schagen, Petten en ’t Zand die aan het langste eind trokken en zich een weg naar de kwartfinale voetbalde.

Sportservice Schagen organiseerde ook dit jaar weer de voorronde van de ‘Cruyff Courts 6 vs 6’ in samenwerking met de Cruyff Foundation. Het was een drukbezet toernooi met maar liefst zeventien jongensteams en vijf meisjesteams uit onder andere Schagen, ’t Zand, Petten en Winkel. Dit jaar mochten twee jongens- én twee meisjesteams hun Cruyff Court avontuur een vervolg geven in de kwartfinale die wordt gespeeld in Hoorn. Bij de jongens waren het ‘De Boys van Petten’ en de ‘Schager Leeuwen’ die zichzelf een weg verschafte naar de kwartfinale. Hierbij beslisten ‘De Boys van Petten’ de finale in hun voordeel waardoor zij ook de beker mee naar huis mochten nemen. Bij de meisjes waren het de ‘Go Girls’ (Schagen) en ‘Big Hero 6’ (’t Zand) die bovenaan in hun poule eindigde. De ‘Go Girls’ sprokkelde drie punten meer bij elkaar dan hun tegenstanders uit ’t Zand waardoor ook zij de Cruyff Beker mee naar huis mochten nemen. Alle vier teams vervolgen hun sportieve strijd in de kwartfinale op woensdag 1 april op het Cruyff Court in de Kersenboogerd in Hoorn. Hier zijn ook de winnaars van Den Helder, Alkmaar en Hoorn aanwezig.

Naast het competitieve gedeelte van het toernooi speelt Fairplay elk jaar weer een belangrijke rol tijdens de ‘Cruyff Courts 6 vs 6’. Ook dit jaar was er vanuit de Cruyff Foundation weer een Respect Award beschikbaar gesteld voor het team dat zich het beste aan de Fairplay regels hield die vanuit de Cruyff Foundation zijn gesteld. Alle teams mochten gedurende het toernooi een stem uitbrengen op een ander team dat volgens hen recht had op die Respect Award. Uiteindelijk gingen de meeste stemmen bij de jongens naar ‘Het Schagen Dreamteam’ en bij de meisjes gingen de meeste stemmen naar ‘De Turboducks’ uit ’t Zand. Beide teams mochten de mooie Respect Award mee naar huis nemen.

Cruyff Courts 6 vs 6

Foto: Sportservice Schagen

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info