Binck Burger en Coen Donker in actie bij MTB-wedstrijden

De mountainbikers Coen Donker en Binck Burger zijn afgelopen weekend in actie gehouden bij MTB-wedstrijden. Allereerst op zaterdag in het Zuid-Hollandse Bergschenhoek en een dag later in Den Helder. Cees Donker bracht verslag uit.

19 september de Landelijke Jeugd Competitie in Bergschenhoek:
De wedstrijden werden verreden op een deel van het MTB parcours Moutainbikeclub Dirty Hill. Net als vorige jaren is het parcours uitgezet op de eerste (van de drie), maar erg kale, berg naast Outdoor Valley. In de afgelopen winter en het voorjaar is dit gedeelte van het parcours compleet vernieuwd. Alle paden, bomen en struiken zijn weggehaald en het oude parcours is compleet vernieuwd. De renners stonden dus voor nieuwe uitdagingen! Er was een zeer uitdagend parcours uitgezet op een gebroken puin ondergrond met veel single tracks, korte klimmetjes en switch backs.
Categorie 5: Coen Donker startte in deze populaire categorie met totaal 39 deelnemers. Hij werd als 12e opgeroepen en ging zich tactisch aan de buitenkant opstellen. Hij had een redelijke start en in het gedrang vond hij zijn weg. Na ca 100 meter scherp naar links en vervolgens klimmen omhoog vervolgd door vals plat sprinte Coen door naar de kopgroep van acht renners. Heel even reed hij nog vierde maar viel in de ronde derde ronde terug naar de achtste positie. In de laatste twee ronde reed hij met zijn tweeën en in de laatste ronde reed hij sterk weg. Hij moest vijf ronden rijden en finishte totaal als 8e (6e jongen).
Categorie 6: Binck Burger startte in een veld met 29 renners. Binck kwam tijdens de start in het gedrag en kwam matig weg. In de klim na de bocht maakte hij een paar plekken goed. Doordat er veel single track was en het parcours meer en meer uitgereden was werd het een zware wedstrijd. Ondanks de omstandigheden heeft Binck een prima wedstrijd verreden en finishte als 20e (19e jongen).

20 september RABOTOP:
Quelderduyn in Den-Helder is de locatie waar jaarlijks de start van deze competitie plaats vind. De locatie beschikt over hoogteverschillen, diverse technische gedeelten tussen de bomen door en is voldoende lang om er een échte wedstrijd van te maken. Het clubgebouw van Toerfietsvereniging ‘Toon Jacobs’ was het centrale inschrijf- en verzamel punt. Vanuit ’t Zand verschenen Coen Donker en Binck Burger aan de start. Diverse familieleden waren aanwezig om deze renners aan te moedigen.
Categorie 2 (11-12 jaar): Coen startte in een groot deelnemersveld van 29 renners. Zij startte 1 minuut achter categorie 3 en moesten totaal 25 minuten + ronde rijden. Coen had een flitsende start en nam direct de leiding in handen. Er waren gelijk vijf achtervolgers die hun handen vol hadden om Coen in het vizier te houden. Coen had na een halve ronde de eerste renners van categorie 3 voorbij gereden. Daarna kon hij constant van renner naar renner toe rijden. Het inhalen gaf Coen vleugens en hij finishte dan ook ruim als 1e met ca. driekwart ronde voorsprong op de nummers 2 en 3.
Categorie 3 (13-14 jaar): Binck startte in een veld met 33 renners en de opkomt was hier ook groot te noemen. Het deelnemers veld was buitengewoon sterk te noemen wat voor Binck een hele uitdaging was. De start was goed en Binck reed de eerte ronden dan ook goed mee in de top. Door de duur (35 minuten + 1 ronde) viel Binck terug terwijl de kopgroep hun voorsprong uitbouwden. In de laatste twee ronden werd Binck zakte hij terug in het veld maar desondanks finishte hij als totaal 15e.

De volgende wedstrijd is 26 september in Honselersdijk.