Binck Burger en Coen Donker krijgen clinic

Binck Burger en Coen Donker hebben onlangs een clinic gekregen van Gerben de Knegt (oud-atb’er en assistent-bondscoach MTB). In ruim een uur kregen zij een technische training, die aansluit bij het doel van de KNWU om de renners meer technisch behendiger te laten worden. Ze trainden op klimmen, afdalen, rijden van bochten en het kijken naar de lijnen in het parcours. Beide renners hebben er veel van geleerd.

Kolkman Competitie 2 juni:
Deze zesde wedstrijd was verreden onder barre omstandigheden en het parcours was spekglad. Ondanks dit weerhield het vier Zandtemers niet om deze wedstrijd te fietsen, klasse mannen!
Categorie C: Hessel Zwaan 5e
Categorie D: Barry Zwaan 2e
Nieuwelingen: Coen Donker 4e (Binck Burger was wegens ziekte verhinderd)
Veteranen: Brian Tamis 9e

Coen Donker rijdt podiumplaats tijdens LJC Wijchen
Zaterdag 4 juni was de 9e Landelijke Mountainbikewedstrijd in het zonovergoten Wijchen. Op het terrein van Skicentrun De Wijchense Berg was weer een lang en technisch parcours uitgezet. Er was veel single track, steile klimmen en afdalingen, scherpe bochten en drop-offs. Vanuit ‘t Zand zijn Binck Burger en Coen Donker naar deze wedstrijd afgereisd.
Categorie 6: Coen Donker startte in een veld van net geen veertig renners. Hij werd op de eerste startrij opgesteld. De start was een circa driehonderd meter recht stuk op asfalt en bij de eerste bocht lag Coen keurig op de vijfde positie. Gelijk in de eerste ronde reden twee renners weg die na de eerste ronde deze positie niet meer hebben opgegeven. Coen reed met een ander de eerste twee ronden waarna hij wegreed om de derde plaats veilig te stellen. Door de warmte en toch veel hoogte meters was het afzien voor iedereen. Coen heeft goed en snel gereden en is als derde gefinisht.
Categorie 7: Binck Burger startte in een veld van 31 renners en had een goede start. Binck kwam de eerste twee ronden goed mee maar de temperatuur en hoogte meters eisten hun tol. Ondanks zijn vechtlust viel hij terug en finishte als 24e.

Mountainbike Coen Donker en Binck Burger juni 2016 (1)

Mountainbike Coen Donker en Binck Burger juni 2016 (2)

Mountainbike Coen Donker en Binck Burger juni 2016 (3)

Mountainbike Coen Donker en Binck Burger juni 2016 (4)

FOTO’S AANGELEVERD

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info