Binck Burger en Coen Donker openen seizoen prima

Zaterdag 12 maart was de eerste landelijke Jeugd Competitie mountainbiken in het schitterende Oldebroek. De organisatie had weer een mooi parcours ontworpen met twee rock gardens, snelle stukken door het bos, kombochten en boomstammen om over te hoppen. De zon was volop aanwezig wat deze dag een perfecte eerste wedstrijd allure gaf. Wederom waren de Zandtemers Binck Burger en Coen Donker present en ze hebben prima gereden.

Categorie 6: Coen startte met totaal 49 deelnemers en stond op de tweede startrij met bordje 610. Coen had een vliegende start en naar driehonderdmeter over het registratiepunt lag Coen gelijk vierde. De eerste ronde werd al snel verschil gemaakt en Coen volgde de kopgroep van zes personen. In de tweede ronde kreeg Coen een renner in zijn wiel waarmee hij wisselde. In de laatste ronde ging Coen er vandoor om de zevende plek veilig te stellen. Door zijn versnelling kwam plek zes erg dichtbij en finishte op 0,5 seconde van plaats zes.
Categorie 7: Binck Burger startte in een veld met totaal 33 renners en startte op rij vijf met bordje 719. Binck had een sterke start en kwam als twintigste over het eerste meetpunt. In de volgende ronde reed hij naar voren plaats achttien, maar viel daarna terug. De ronden 3-6 reed Binck heel vlak op de 23e plaats en hij finishte als 24ste.

Op naar de volgende LJC en wel op zaterdag 19 maart in Berlicum.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info