Bingo

Mevrouw woont sinds kort bij ons en vandaag is er een bingo georganiseerd in de grote zaal. De vrijwilligers halen de mensen op. Mevrouw verhuist deze dag van de een tijdelijke kamer naar een eigen kamer en haar kinderen lopen heen en weer om de eigendommen van mevrouw naar haar nieuwe kamer te brengen. Het is druk om haar heen en dat maakt haar onrustig. De vrijwilligers geven aan dat mevrouw niet mee wil naar de bingo en vragen aan mij of ik wil kijken of ze mee wil.

Ik loop naar haar toe en spreek haar met haar voornaam, zoals zij dat graag wil. Hierbij kijk ik haar glimlachend aan. “Wat komt je doen?” vraagt ze aan mij. “Ik kom speciaal voor u”, vertel ik haar. “We hebben hele mooie prijsjes voor de bingo, en het zou zo jammer zijn als u niet even komt kijken wat we gehaald hebben”. Ik hou mijn arm in die positie zodat ze in kan haken. Even kijkt ze vertwijfeld om zich heen en besluit dan in te haken. In de zaal aangekomen ziet ze al snel een mevrouw waar ze in korte tijd een goede klik mee heeft opgebouwd en ik laat de dames naast elkaar plaatsnemen.

Mevrouw krijgt een bingokaart en is al snel geconcentreerd op het spel. Een paar dagen later vraag ik haar of ze het leuk heeft gehad tijdens de bingo, en trots laat ze me haar gewonnen prijs zien.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info