Black Beauty Venus gaat voor dubbelslag in ’t Zand

Foto: www.supersprinters.nl
Foto: www.supersprinters.nl

De kortebaan van ’t Zand op maandag 14 oktober moet de absolute climax van het kortebaanseizoen 2013 worden. Op de Keinsmerweg komen maandag bijna alle paarden die het seizoen kleur hebben gegeven aan de start. Naast de strijd om de dagwinst, is ook het klassement ‘Kortebaanpaard 2013’ nog niet beslist. Black Beauty Venus (foto) kan tijdens de slotkoers van het seizoen een dubbelslag slaan.

 

Bekijk het deelnemersveld.

De Oostenrijkse ruin met Josette Pools op de sulky nam met een imponerende zege in Lisse de koppositie in het klassement over. Op basis van deze verrichting is hij de absolute favoriet in ’t Zand voor zowel de dagwinst als het prestigieuze eindklassement.

Kaper op de kust is Co Swagerman. Ook deze ruin heeft alles nog in eigen hand. Boekt hij in ’t Zand zijn vierde seizoenszege dan is hij het paard van het jaar. Blackpearl Trans R, de winnaar van het eindklassement in 2012, is ook nog kansrijk. De merrie is echter afhankelijk van de prestaties van bovengenoemde concurrenten.

Huldiging

In ’t Zand zal gedurende de middag, en bij een late beslissing pas na afloop, de winnaar worden gehuldigd. Ook de kampioen bij de pikeurs en trainers  Aad Pools en leerlingkampioen Denise Pennekamp worden deze middag in het zonnetje gezet.

Voor de dagwinst is Cycloon Frejo een grote kanshebber. De ruin is op snelheid nauwelijks te kloppen, maar maakt gemakkelijk een fout. Hij won in De Lier en Schagen, maar ging zowel in Enkhuizen als Lisse van de benen. Iper Flying doet ook mee voor de winst. Hij eindigde dit seizoen altijd nog bij de eerste vier. Hij won twee keer: in Heemkerk en Medemblik. Ook de stal van Cees Hetteling uit Groenveld is kansrijk. Hij won de edities van 2011 en 2012 met respectievelijk Attila en Zero Option Lane. Alleen de eerste is er dit jaar bij. Met Evison en Qualva Nonantais heeft hij bovendien nog twee andere kanshebbers.

Lokale favorieten

Caroline Aalbers en Cees Imming uit Callantsoog zijn de lokale favorieten. De eerste maakt een belabberd seizoen door. Zalvador Spendic lijkt haar grootste troef, al is de vosruin de laatste weken niet goed in vorm. Ook Imming heeft betere jaren op de kortebaan meegemaakt. Met Zephir en Time after Time heeft hij paarden die met een gunstige loting een mooie eindklassering kunnen behalen.

 

BRON: Kortebaandraverijen.nl

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info