Bloeiend Zijpe ontvouwt programma

Dinsdagavond heeft voorzitter Willem Vink van Bloeiend Zijpe in BolleNoord in ’t Zand de activiteiten voor het nieuwe seizoen bekend gemaakt. Bloeiend Zijpe vindt dit jaar plaats van vrijdag 11 april tot en met zondag 11 mei.

Dagelijks is in die periode de Kunstexpositie bij BolleNoord te bezoeken en drie maal per dag kan bij Fluwel’s Tulpenland in Sint Maartenszee een tochtje met de Bloembollenboemel gemaakt worden, die ook geschikt is voor minder validen.

Elke donderdag kan bij de bloembollenkwekerij van de familie Burger in ’t Zand een kijkje achter de schermen worden genomen. De schilderworkshop voor kinderen vindt plaats op 26 april en voor volwassenen op 27 april. De fietsroute vindt ook plaats op 27 april.

De Bloeiend Zijpe Wandeltocht wordt zondag 4 mei gehouden en er kan dit jaar weer op twee plekken worden gestart. Voor de 15 en 30 km is dat bij Tulpenland in Sint Maartenszee en voor de 7,5 en 20 km bij Camping De Nollen in Callantsoog. Alle informatie is te vinden op www.bloeiendzijpe.nl.

De winnaar kreeg uit handen van de heer Remkes een oorkonde en een speciaal voor deze prijs door de Amsterdamse kunstenaar Rob Schreefel, ontworpen stenen beeld. Een eervolle vermelding was er voor Stichting Doe-tuinen in Haarlem en voor de Groenploeg van Landschap Noord-Holland.

BRON: SCHAGEN FM

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info