Boeiende lezing Foppe de Haan in kantine Geel-Zwart

Foppe de Haan heeft gisteravond een interessante lezing gegeven in de kantine van Geel Zwart. Zo’n honderd sponsoren van de club en leden van de Club van 75 waren aanwezig. André Sonderman was aanwezig en maakte mooie foto’s.

De Fries vertelde op boeiende wijze over zijn trainerscarrière. Het team stond daarin centraal en hij legde uit hoe hij over voetbal dacht. Daarnaast was er aandacht voor het FoppeFonds. Het Foppe Fonds zet zich in voor kinderen voor wie sporten of spelen niet vanzelfsprekend is vanwege hun lichamelijke of verstandelijke beperking. Een goed doel dat ondersteund wordt en zelfs de naam van de oefenmeester draagt. Lees hier meer over het FoppeFonds.

Na de pauze nam Foppe de Haan uitgebreid de tijd om vragen te beantwoorden. Zo vertelde hij aan de heer Koeleman hoe zijn werkweek en dat van de spelers eruit ziet. Hij beantwoordde de vraag van Piet Zomerdijk of hij ooit trainer van Cambuur Leeuwarden zou worden resoluut met ‘nee’. Aan Rikwin van Zanten legde De Haan uit waarom het Nederlands elftal zich niet plaatste voor het komende Europees Kampioenschap. Dit was volgens hem een combinatie van de kwaliteiten van de spelers, het WK in Brazilië en de toenmalige bondscoach Guus Hiddink.

Tot slot werd er een heuse Foppe-quiz gehouden. Door middel van hand omhoog of handen langs het lichaam kon er antwoord op de vragen gegeven worden. Op de vraag wat er naar de trainer is vernoemd gingen velen de fout in. In plaats van het goede antwoord ‘een trein’ dachten vele aanwezigen een brug. Uiteindelijk bleven vier kandidaten over en wonnen Frank van Lierop en Ton Langelaan een boek over het avontuur van Foppe op Tuvalu. Na afloop bleef het nog lang druk en gezellig in het paviljoen. Foppe hield het voor gezien. Met de eerste vallende sneeuwvlokken uit de lucht ging de Fries razendsnel terug naar zijn provincie.

Lezing Foppe de Haan Geel Zwart (1)

Lezing Foppe de Haan Geel Zwart (2)

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info