Boekpresentatie Cees Langedijk ‘De tijd van mijn vader’

Het was een geanimeerde zondagochtend in een vol verenigingsgebouw ‘De Mantel’ in Spierdijk. De geboren Spierdijker Cees Langedijk, maar alweer ruim 50 jaar inwoner van ’t Zand, hield tijdens een boeiende presentatie zijn boek ‘De tijd van mijn vader’ ten doop.

In dit boek vertelt hij over hoe zijn vader als boerenzoon opklom tot een gerespecteerd en geliefd onderwijzer in Spierdijk. Het boek bevat zo’n 300 foto’s en staat bol van herinneringen die in elk West-Fries dorp in de 20ste eeuw zouden kunnen hebben plaatsgevonden. Alles op een herkenbare manier beschreven.

Het boek is niet alleen een ode aan vader Hermanus Langedijk (1902-1992) maar beschrijft ook het wel en wee van een kleine dorpsgemeenschap in West-Friesland in de 20ste eeuw. Het boek gaat over jeugdherinneringen, onderwijs, de kerk, maar ook hoe vader Langedijk een autoriteit werd als pleitbezorger voor het levend houden van de West-Friese taal.

De foto’s van Joris Langedijk bieden een kleine impressie van de zaal. Het eerste boek werd uitgereikt aan Mevr. Riet Kok-van Kampen als dank voor de vele informatieve bezoekjes én kopjes koffie die Cees gekregen heeft.

Het boek is te verkrijgen voor €30,- bij Cees Langedijk aan de Korte Bosweg 30 in ’t Zand.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info