Boekpresentatie Susanna Florie-Klaver in Leescafé

Schrijfster Susanna Florie-Klaver uit Schagen en voormalig inwoonster van ’t Zand presenteert vrijdag 13 maart om 18.15 uur haar eerste roman in het Leescafé van de bibliotheek Schagen aan de Torenstraat. Het boek ‘Daisy’ is volgens de schrijfster ‘een ijskoude thriller die zich afspeelt in en rond Schagen en Alkmaar’.

Met haar eerste boek laat Florie zien dat schrijven voor haar een manier is om persoonlijke herinneringen een plek te geven. “Ik begon mijn dagelijkse belevenissen op te schrijven in een blog: Daisyblog. Echter, de autobiografische stukjes kwamen te dichtbij en zo is de roman ‘Daisy’ ontstaan. Vernoemd naar mijn moeder. Als een knipoog en als een eerbetoon. Zij is veel te jong, aan de gevolgen van kanker overleden.”

Schrijfproces

Florie: “Twee en een half jaar heb ik erover gedaan om dit boek te schrijven. Met vallen en opstaan. Met beoordelingen van gevestigde schrijfsters die zeiden dat het anders kon, waarna ik begon te herschrijven, en herschrijven, en herschrijven. Ik volgde masterclasses, schrijftrainingen en zette door. Een schrijfster die ooit de eerste hoofdstukken van mijn manuscript beoordeelde zei: De grootste schrijvers zijn vaak niet diegenen met het meeste talent, maar met het meeste doorzettingsvermogen. En ik heb doorgezet. Mijn proeflezers zijn stuk voor stuk enthousiast. En nu is het boek te koop en ben ik degene die mijn droom leeft. Ik ben trots en dankbaar.”

Daisy Vermeer

Het boek vertelt het verhaal van Daisy. Een ogenschijnlijk verwende vrouw met alles wat haar hartje begeert, totdat het noodlot toeslaat en zij middenin een web van leugens en criminele praktijken belandt. De thriller speelt zich af in en rond Schagen en Alkmaar, de woon- en werkplaats van de schrijfster. Eerder schreef Florie als Susanna Klaver overpeinzingen voor ‘gezinspiratie’, er staan een aantal kinderboeken op haar naam en schreef zij blogs als: ‘Daisyblog’, ‘September’ en ‘Miles op reis’. Drie van haar verhalen zijn inmiddels gepubliceerd in verhalenbundels.

Boekpresentatie

Vrijdag 13 maart is de officiële overhandiging van ‘Daisy’ door de uitgever om 18.15 uur in het Leescafé van bibliotheek Schagen in cultuurhuis Markt18 aan Torenstraat 1a. Iedereen is welkom met vragen over het boek. Ook is er gelegenheid om een gesigneerd exemplaar van Florie’s debuut te kopen. Daarnaast kunnen de schilderijen die gemaakt zijn naar aanleiding van ‘Daisy’ bewonderd worden. De toegang is gratis, aanmelden kan via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.

Susanna Florie

Daisy

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info