Bonte Avond met recordaantal deelnemende verenigingen

Over een kleine maand is het weer zover; zaterdag 8 november wordt de vierjaarlijkse Zandtemer Bonte Avond gehouden in sport- en evenementenhal Multitreffer. In 1998 vond de allereerste Bonte Avond plaats, een groot succes bleek ook in de latere edities, want de sporthal was alle voorstellingen compleet uitverkocht.

Ruim vijfhonderd mensen waren aanwezig op elke Bonte Avond om hun dorpsgenoten eens van een andere creatieve kant te zien. We vieren dus tevens het eerste lustrum want deze Bonte Avond. Dit is de vijfde keer dat de Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten ’t Zand en Omstreken (SSDA) voor de organisatie tekent. “Dat doen we natuurlijk niet alleen! Zonder de geweldige deelnemers aan deze avond lukt het natuurlijk niet”, aldus de SSDA.

Deze avond zijn een record aantal voorstellingen te zien zijn, maar liefst achttien stuks en daarmee wordt aangegeven dat het een populaire avond is onder de Zandtemer bevolking en deelnemende verenigingen. Totaal zijn er 22 verenigingen die op de een of andere manier hun beste beentje voor willen zetten op de deze immer verrassende culturele avond. De deelnemende verenigingen zijn naast titelverdediger Harddraverijvereniging de Volharding, EHBO afdeling ’t Zand, Zandstock, Zonnebloem, Kinderkoor, HV Geel-Zwart, Dorpsraad, Popkoor, PCI, St. Nicolaas comité, ijsclub Land van Buur, Promise, Tennisvereniging ’t Zand, Sparta’67, The Serve, Rode Kruis, biljartvereniging KOT, Gymlust, Doko, EMM, Timmerdorp, WBO, Stichting Molen van Zeeman.

“Elke deelnemende verenging zal op haar manier een act naar voren brengen die even verrassend als creatief als cultureel zal zijn. Er zijn prachtige liedjes, toneelstukjes en persiflages etc, kortom een gezellig avondje uit. Alle verenigingen zorgen voor een gevarieerd programma, zodat u zich geen moment hoeft te vervelen. Voor de verenigingen is meedoen belangrijk, maar zij strijden ook om de ereplaatsen aan het eind van de avond. De ereplaatsen leveren niet alleen ‘eeuwige roem’ op, maar ook een klein premie voor de deelnemende vereniging.”

Diezelfde ereplaatsen worden vergeven en gejureerd door een deskundige jury.

Het is de Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten gelukt om burgemeester Marjan van Kampen naar ’t Zand te halen om zitting te nemen in de jury. SSDA: “Daar zijn we hartstikke blij mee want ‘iemand die boven de partijen staat’ is in staat om een objectief oordeel te geven. Ook zijn we blij met ons jurylid Lonneke Deutekom. Als eigenaar en creatief brein achter www.sheknowshow.nl weet ze als geen ander hoe een creativiteit er uit moet zien. Als derde jurylid stellen we voor Ivan Schilder. Eigenlijk hoeft Ivan geen introductie want deze ras muzikant is wijd en zijd bekend om zijn enorme muzikale vermogen en zal dan ook als geen ander een juiste beoordeling over de muziek kunnen vellen. Als laatste jurylid stellen we aan u voor Klaas van Diepen. Al reeds vier keer medeorganisator van de Bonte Avonden en ruim vijfitien jaar voorzitter geweest van de Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten en zodoende een ruime ervaring op het gebied van evenementen.

Sport- en evenementenhal Multitreffer wordt zaterdag 8 november omgetoverd tot een grootse theaterzaal. De kaartverkoop is vrijdag 17 oktober gestart vrijdag. Kaarten zijn voor € 7,50 te koop bij sigarenmagazijn Dignum of bij een van de bestuursleden van de Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten. Kaarten aan de zaal kosten € 10,-. “De toegangsprijzen zijn hetzelfde als 4 jaar terug en komen voor het grootste gedeelte ten goede aan de deelnemende verenigingen. De Bonte Avond start strikt om 19.30 uur en met een pauze tussendoor krijgt u achttien creatieve en ludieke optredens van uw dorpsgenoten.”

Klik hier voor het promotiefilmpje van de Bonte Avond.

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info